ΥΠΑΑΤ: Χρηματοδότηση 14,2 εκατ. ευρώ για προώθηση του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΥΠΑΑΤ: Χρηματοδότηση 14,2 εκατ. ευρώ για προώθηση του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό
Στα 14,2 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση για την προώθηση του ελληνικού οίνου σε αγορές του εξωτερικού όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των αιτημάτων για ένταξη στην Παρέμβαση Π2-58.5 «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες».

Στα 14,2 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση για την προώθηση του ελληνικού οίνου σε αγορές του εξωτερικού όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των αιτημάτων για ένταξη στην Παρέμβαση Π2-58.5 «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες».

«Η ελληνική οινοποιία αποτελεί πρεσβευτή ποιότητας, πολιτισμού και παράδοσης για τη χώρα μας στο εξωτερικό. Μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως η Π2-58.5, δίνουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να επενδύσουν στην εξωστρέφεια, να χτίσουν νέες εμπορικές σχέσεις και να κατακτήσουν αγορές υψηλών απαιτήσεων» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας και πρόσθεσε «Η υπερκάλυψη του προϋπολογισμού αποδεικνύει την ετοιμότητα και τον δυναμισμό του κλάδου και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση την υποστήριξή του. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την ελληνική γεωργία σε ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης και εξαγωγικής υπεραξίας, με το ελληνικό κρασί να κατέχει κεντρική θέση σε αυτή την προσπάθεια».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, υπογράμμισε πως «η προώθηση των ποιοτικών ελληνικών οίνων στις αγορές του εξωτερικού αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την Παρέμβαση Π2-58.5 «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες», στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027, αποδεικνύεται ότι δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές οινοποιητικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους» συμπληρώνοντας ότι «η ισχυρή ανταπόκριση του κλάδου, που οδήγησε σε υπερκάλυψη του διαθέσιμου προϋπολογισμού για τα δύο έτη της Παρέμβασης, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα και τη δυναμική των Ελλήνων οινοπαραγωγών. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με επικεφαλής τον Υπουργό, Κώστα Τσιάρα, θα συνεχίσει να στηρίζει με συνέπεια και σχέδιο την προσπάθεια για ανάδειξη της μοναδικότητας της ελληνικής αμπελουργίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εξαγώγιμων προϊόντων μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «οι ελληνικές οινοποιητικές επιχειρήσεις, έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν για να υλοποιήσουν δράσεις προώθησης ποιοτικών οίνων με Γεωγραφική Ένδειξη (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) καθώς και Ποικιλιακών οίνων) σε τρίτες χώρες και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πλούσιου δυναμικού της ελληνικής αμπελοκαλλιέργειας και οινοποιίας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ελλάδα χάνει 392 εκατ. ευρώ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ

ΥΠΑΑΤ: 178 εκατ. ευρώ για τη στήριξη γεωργών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider