Nέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζερόμ Πάουελ, σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή, με τον Αμερικανό πρόεδρο να καλεί τον πρόεδρο της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα, παρά το καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα από την τελευταία έκθεση για την απασχόληση του Υπουργείου Εργασίας.
«Το “Πολύ Αργά” στη Fed είναι καταστροφή! Η Ευρώπη έχει κάνει 10 μειώσεις επιτοκίων, εμείς καμία. Παρά αυτόν, η χώρα μας τα πάει περίφημα. Προχωρήστε σε μία ολόκληρη μονάδα, Rocket Fuel!» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social.
«Αν το «Πολύ Αργά» στη Fed προχωρούσε σε μείωση, θα μειώναμε σημαντικά τα επιτόκια — μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα — για το χρέος που λήγει. Ο Μπάιντεν δανείστηκε κυρίως βραχυπρόθεσμα. Πλέον δεν υπάρχει ουσιαστικά πληθωρισμός, αλλά αν επιστρέψει, ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟ «ΕΠΙΤΟΚΙΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ. Πολύ απλό!!! Μας κοστίζει μια περιουσία. Το κόστος δανεισμού θα έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ!!!» σημειώνει ο Τραμπ.