ΥΠΕΘΟ: Δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης οφειλών προς το δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΥΠΕΘΟ: Δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης οφειλών προς το δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς
Δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης οφειλών νομικών προσώπων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία δίνεται με διάταξη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης οφειλών νομικών προσώπων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία δίνεται με διάταξη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή. Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζεται σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με πιο ευνοϊκούς όρους.

Ειδικότερα, η διάταξη αφορά σε νομικά πρόσωπα που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού με βάση τον αλγόριθμο υπολογισμού του εύλογου ποσοστού κέρδους, αλλά αποκλείστηκαν λόγω μη καταβολής τριών τουλάχιστον δόσεων. Τα νομικά πρόσωπα θα έχουν δικαίωμα, εντός ενός μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, να επανυποβάλουν πρόταση για ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και φορείς κοινωνικής ασφάλισης, λαμβάνοντας νέα πρόταση ρύθμισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ανατροπή με τα όρια ηλικίας: Γιατί «παγώνουν» οι αλλαγές και ποιοι ασφαλισμένοι γλιτώνουν έτη εργασίας

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα - Δείτε τι θα πληρώσετε

Από τον Αργυρό στα ενεργειακά η Κίμπερλι - Η χαμένη μάχη των ΕΛΤΑ - ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα - Έσκασε το Κύμα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider