Έβδομη συναπτή μηνιαία πτώση του δείκτη μεταποίησης στη Νέα Υόρκη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έβδομη συναπτή μηνιαία πτώση του δείκτη μεταποίησης στη Νέα Υόρκη
Ο Ρίτσαρντ Μούντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Regions Financial αναμένει συνεχόμενη ανάπτυξη στη μεταποίηση, η οποία βέβαια θα είναι άνιση.

Ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη ενισχύθηκε 9 μονάδες τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος στις -6 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί οριακά στις -10,5 μονάδες, ενώ μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν ότι ο κλάδος συρρικνώνεται.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών κατέγραψε άνοδο 15,5 μονάδων στο -1 τον Ιούνιο, που αποτελεί την υψηλότερη μέτρηση των τελευταίων εννιά μηνών. Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το μέλλον ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών. Ο δείκτης για τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνθήκες αυξήθηκε 16 μονάδες στις 30,1 μονάδες.

Ο δείκτης Empire State παρουσιάζει διακυμάνσεις σε ελαφρώς αρνητικό έδαφος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με τον Μάικλ Φορέλι, επικεφαλής οικονομολόγο των ΗΠΑ για την JPMorgan. Ο Ρίτσαρντ Μούντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Regions Financial αναμένει συνεχόμενη ανάπτυξη στη μεταποίηση, η οποία βέβαια θα είναι άνιση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider