Οριακή μείωση 0,1% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακή μείωση 0,1% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Οριακή μείωση της τάξεως του 0,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς)

Οριακή μείωση 0,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Μάρτιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2023, έναντι μείωσης 10,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023 με το 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Μάρτιο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2024, παρουσίασε μείωση 1,7% έναντι μείωσης 5,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023

Παράλληλα, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2023 - Μαρτίου 2024, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2022 - Μαρτίου 2023, παρουσίασε μείωση 8,4% έναντι αύξησης 24,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σημειώνεται ότι ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία έχει ως σκοπό τη μέτρηση της μηνιαίας μεταβολής των τιμών των βιομηχανικών προϊόντων που παράγονται στο εσωτερικό της Χώρας και διατίθενται στην εγχώρια και εξωτερική αγορά.

Η εξέλιξη αυτή στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

α. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 1,3% (ο δείκτης της βιομηχανίας τροφίμων αυξήθηκε 1,1%), και

β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 3,3% (ο δείκτης της βιομηχανίας τροφίμων αυξήθηκε 18,6%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μείωση 3,8% του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο - Πτώση 9,8% στον όγκο πωλήσεων

Πληθωρισμός Απριλίου: Επιβράδυνση στο 3,2% στην Ελλάδα – Άνοδος τιμών 4,9% στα τρόφιμα, 3,7% στις υπηρεσίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider