Σταμπουλίδης (ΤΑΙΠΕΔ): Πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας το ΤΑΙΠΕΔ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταμπουλίδης (ΤΑΙΠΕΔ): Πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας το ΤΑΙΠΕΔ
Έχει συνεισφορά στο 5% του ΑΕΠ, ανέφερε ο ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Στο κρίσιμο ζήτημα της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα επικεντρώθηκε η συζήτηση με θέμα «Greek Turnaround: Charting a Course Towards Sustainable Economic Growth» στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στην οποία συμμετείχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης, ανέφερε πως το ΤΑΙΠΕΔ συνεισφέρει στο 5% του ΑΕΠ και λειτουργεί ως βασικός πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας. Υπογράμμισε πως έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά από σημαντικές επενδύσεις στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που υλοποιεί. Υπογράμμισε, δε, την συνεισφορά της της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας στην ωρίμανση σύνθετων έργων και διαχείριση δημοσίων συμβάσεων.

Όπως είπε ήδη έχει ωριμάσει έργα 2,5 δισ. ευρώ και αναμένεται το νούμερο αυτό να φτάσει στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα η Μονάδα θα γίνει αποδέκτης και άλλων δημοσίων συμβάσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεμιστοκλέους: Το σύστημα «ris pac» σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε 8 μήνες από σήμερα

Βενετσιάνος (Eurobank): Μεγαλύτερη πρόκληση να προσαρμοστεί κανείς στη δημιουργικότητα των private equities

Κοντογεώργης: Η ανάπτυξη αν δε βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών οδηγεί σε εκρήξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider