Ryanair: Υπάρχουν πλατφόρμες που λειτουργούν σαν «πειρατές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ryanair: Υπάρχουν πλατφόρμες που λειτουργούν σαν «πειρατές»
Στα μαχαίρια η Ryanair με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Ryanair με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία κατηγορεί τους διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες για τη διαγραφή των πτήσεών της από τις πλατφόρμες τους, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προειδοποίηση.

Όπως αναφέρει το BBC, με ανακοίνωση της η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι μεγαλύτερες ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως η Booking.com, η Kiwi και η Kayak αφαίρεσαν ξαφνικά τις πτήσεις της το μήνα Δεκέμβριο.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ryanair δήλωσε ότι ο αποκλεισμός της αεροπορικής εταιρείας από τις πλατφόρμες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κενών θέσεων κατά 1% ή 2% για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο και διευκρίνισε πως παρόλο που τα έσοδα από τα εισιτήρια μπορεί να επηρεαστούν, η κίνηση αυτή είναι απίθανο να επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό των επιβατών ή τις προσδοκίες κερδών της για το σύνολο του έτους.

Υπάρχουν πλατφόρμες που είναι «πειρατές»

Σε ανακοίνωσή της, η Ryanair χαρακτήρισε τους διαδικτυακούς πράκτορες «πειρατές». Είπε ότι «θα συνεχίσει να διαθέτει τους ναύλους της σε ειλικρινείς και διαφανείς διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, όπως η Google Flights», οι οποίοι, όπως είπε, «δεν προσθέτουν κρυφές προσαυξήσεις στις τιμές της Ryanair και οι οποίοι κατευθύνουν τους επιβάτες να κάνουν τις κρατήσεις τους απευθείας στον ιστότοπο Ryanair.com».

Η εταιρεία βρίσκεται σε μια μακροχρόνια διαμάχη με τους ιστότοπους ηλεκτρονικών κρατήσεων, έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες στις ΗΠΑ εναντίον της ιδιοκτήτριας της Booking.com, Booking Holdings και των θυγατρικών της, συμπεριλαμβανομένων των Kayak, Agoda και Priceline. Η Booking Holdings, η οποία διαχειρίζεται την Booking.com και τις Kayak και Kiwi.com, δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες μεταξύ της Booking.com και της Ryanair στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά την αύξηση ναύλων, οι κρατήσεις αυξήθηκαν για την εταιρεία

Η διαμάχη ακολουθεί την εκτίναξη των κερδών της αεροπορικής εταιρείας τον Νοέμβριο, μετά την αύξηση των τιμών της. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 11%, που μεταφράζεται σε 105,4 εκατομμυρία επιβάτες, παρά την αύξηση των μέσων ναύλων κατά 24%. Αυτό βοήθησε τον αερομεταφορέα να αναφέρει αύξηση των κερδών του κατά σχεδόν 60% , στα 2,18 δισ. ευρώ. Η Ryanair ανακοίνωσε άλμα στα κέρδη της μετά την αύξηση των ναύλων, λόγω της μεγάλης ζήτησης για καλοκαιρινά αεροπορικά ταξίδια. Η Ryanair δήλωσε ότι οι επιβάτες που την επέλεξαν τον Δεκέμβριο έφτασαν τους 12,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, παρά το γεγονός ότι περισσότερες από 900 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ryanair: Εξαρτήματα «μαϊμού» σε δύο αεροπλάνα της

gazzetta
gazzetta reader insider insider