Ryanair: «Άλμα» κερδών εξαμήνου και διανομή μερίσματος 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ryanair: «Άλμα» κερδών εξαμήνου και διανομή μερίσματος 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους
Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους δήλωσε ότι θα πληρώσει ένα ενδιάμεσο και ένα τελικό μέρισμα 200 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα.

Μέρισμα 400 εκατ. ευρώ θα καταβάλει για πρώτη φορά στους μετόχους της η Ryanair, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο των ετήσιων εσόδων της, καθώς η αεροπορική εταιρεία έχει επωφεληθεί από την αυξανόμενη κίνηση κατά 11%.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους δήλωσε ότι θα πληρώσει ένα ενδιάμεσο και ένα τελικό μέρισμα 200 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα διατηρήσει την ευελιξία να εξετάσει, όταν ή εάν χρειάζεται, την επιστροφή πλεονάζοντος μετρητών στους μετόχους μέσω ειδικών μερισμάτων ή/και εξαγορών μετοχών», σχολίασε στην ανακοίνωση.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 2,18 δισ. ευρώ από 1,37 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 8,58 δισ. ευρώ από 6,62 δισ. ευρώ.

Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 11% στα 105,4 εκατομμύρια.

Η αεροπορική εταιρεία υποστήριξε το ετήσιo guidance για την κυκλοφορία 183,5 εκατομμυρίων επιβατών, αλλά συμπλήρωσε ότι αυτό εξαρτάται από την εκπλήρωση των δεσμεύσεων παράδοσης της Boeing.

Αναμένει ότι τα κέρδη μετά από φόρους για το οικονομικό έτος 2024 θα κυμαίνονται από 1,85 δισ. ευρώ έως 2,05 δισ. ευρώ. Το guidance της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απουσία απρόβλεπτων γεγονότων, όπως η εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία και τη Γάζα, δήλωσε η Ryanair.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Telecom Italia: Πουλά το δίκτυο της στην αμερικανική ΚΚR για 22 δισ. ευρώ - Αντιδρά η μεγαλομέτοχος Vivendi

ΤΑΙΠΕΔ – PPF: Ωριμάζει έργα €2,75 δισ. με περιβαλλοντικό αποτύπωμα - «Κάλεσμα» σε κατασκευαστές

Ενέργεια: Πώς θα ξεκλειδώσουν νέες «πράσινες» επενδύσεις - «Κόφτης» στην παραγωγή φωτοβολταϊκών

gazzetta
gazzetta reader insider insider