Συγκρατημένες οι φετινές χριστουγεννιάτικες αγορές των Αμερικανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συγκρατημένες οι φετινές χριστουγεννιάτικες αγορές των Αμερικανών
Mε πολύ πιο αργό ρυθμό απ' ό,τι το 2022 αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις ενόψει χριστουγεννιάτικων διακοπών στις ΗΠΑ, καθώς οι αγοραστές αναζητούσαν value for money επιλογές.

πολύ πιο αργό ρυθμό απ' ό,τι το 2022 αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις ενόψει χριστουγεννιάτικων διακοπών στις ΗΠΑ, καθώς οι αγοραστές αναζητούσαν value for money επιλογές καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, όπως καταδεικνύουν τα πρώτα φετινά στοιχεία της Mastercard.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, αυξήθηκαν 3,1% από την 1η Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου, όταν το 2022, υπήρξε αύξηση των πωλήσεων ενόψει εορτών κατά 7,6%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι καταναλωτές «δαπανούσαν με προσοχή», τονίζει η Μισέλ Μέγιερ, επικεφαλής οικονομικών μελετών της Mastercard. Οι λιανικές πωλήσεις για διακοπές αποτελούν βαρόμετρο για την οικονομία των ΗΠΑ, η οποία έχει δείξει ανθεκτικότητα τους τελευταίους μήνες. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Νοέμβριο, καθώς οι χαμηλότερες τιμές της βενζίνης έδωσαν στους αγοραστές κάποια ανακούφιση.

Στα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν 6,3%, ενώ η αύξηση πωλήσεων στα καταστήματα ήταν 2,2%. Τα εστιατόρια και τα είδη ένδυσης σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι δαπάνες για κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη υποχώρησαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Χτίζει» την 9η σερί εβδομάδα κερδών της η Wall Street - Φλερτάρει με ιστορικό ρεκόρ ο S&P 500

Aπόγονος του Hermes αφήνει την αμύθητη περιουσία του στον 51χρονο κηπουρό του

Apple Watch: Σε ισχύ η απαγόρευση των εισαγωγών στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider