Σκρέκας: Υπάρχουν ευρήματα για παραπλανητικές εκπτώσεις, θα επιβληθούν εκ νέου πρόστιμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Υπάρχουν ευρήματα για παραπλανητικές εκπτώσεις, θα επιβληθούν εκ νέου πρόστιμα
Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την αγορά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Υπάρχουν ευρήματα για παραπλανητικές εκπτώσεις, θα ελεγχθούν και θα επιβληθούν εκ νέου πρόστιμα», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, υπενθυμίζοντας ότι από αύριο, Τετάρτη, ξεκινάει το καλάθι των Χριστουγέννων και μεθαύριο το καλάθι του Άι Βασίλη.

«Από αύριο ξεκινάει το χριστουγεννιάτικο καλάθι που δίνουμε την δυνατότητα στα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και σε προϊόντα που γεμίζουν το γιορτινό τραπέζι π.χ. με όλα τα κρέατα. Προσδοκούμε όλες οι τιμές να είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε αυτά τα προϊόντα. Φέτος έχουμε εντάξει και το αρνίσιο κρέας. Η κατανάλωση του αρνίσιου κρέατος είναι συνήθης και την περίοδο των Χριστουγέννων, και προσεγγίζει τις καταναλώσεις του Πάσχα», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο MEGA.

Αναφερόμενος στην πορεία του πληθωρισμού ο υπουργός είπε ότι «τον Νοέμβριο φαίνεται ότι είχαμε μια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Δεν σημαίνει όμως ότι έχουμε αποπληθωρισμό... Δεν μπορεί η ακρίβεια να αντιμετωπιστεί σε μία βραδιά. Η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες να την μειώνει, αλλά έχουμε μεγάλη μάχη να δώσουμε».

Για την «εισαγόμενη ακρίβεια», ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως, «όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν αντίστοιχο ή υψηλότερο πληθωρισμό με την Ελλάδα», ενώ για την πρωτοβουλία της μόνιμης μείωσης τιμής τόνισε ότι «είναι σημαντική, γιατί δίνεται η ευκαιρία στα νοικοκυριά να αγοράσουν 1.286 προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ με μειωμένη τιμή για τους επομένους 6 μήνες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Πρόσκληση σε Αμερικανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα

Καραμούζης (ΕΤΕ): Υλοποίηση σημαντικών έργων για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της οικονομίας

Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εν μέσω της χειμερινής περιόδου – Πώς θα προστατευθούν οι πολίτες από τα ακραία φαινόμενα

gazzetta
gazzetta reader insider insider