Α. Δαγούμας (ΡΑΕΕΥ): Επαφές για την εφαρμογή του νέου πλαισίου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α. Δαγούμας (ΡΑΕΕΥ): Επαφές για την εφαρμογή του νέου πλαισίου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Συναντήσεις με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις για την εφαρμογή του νέου πλαισίου στη λιανική ανήγγειλε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, Αθανάσιος Δαγούμας μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Συναντήσεις με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις για την εφαρμογή του νέου πλαισίου στη λιανική ανήγγειλε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, Αθανάσιος Δαγούμας μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι αν διαπιστωθεί πως κάποιος δεν τηρεί τις αρχές διαφάνειας θα υπάρξει παρέμβαση της Αρχής ενώ έκανε λόγο για συνεργασία της Αρχής τόσο με το υπουργείο όσο και με τους προμηθευτές.

Ήδη, όπως είπε, είναι σε λειτουργία το εργαλείο σύγκρισης τιμών στον ηλεκτρισμό, ενώ στις αρχές του 2024 θα λειτουργήσει αντίστοιχο εργαλείο για τις τιμές στους φορτιστές ηλεκτροκίνησης και την ίδια περίοδο θα ενεργοποιηθεί ο ενεργειακός διαμεσολαβητής που θα μεσολαβεί για την επίλυση διαφορών μεταξύ καταναλωτών και προμηθευτών, διαχειριστών κ.α.

Σε ερώτηση για τα δίκτυα και τις αναγκαίες επενδύσεις προκειμένου να διευρυνθεί ο ηλεκτρικός χώρος για τις ΑΠΕ ανέφερε ότι οι διαχειριστές "πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και θα την κάνουν, διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις. Τα δίκτυα είναι απόλυτη προτεραιότητα και πρέπει να ολοκληρωθούν στο σωστό χρόνο". Επικαλέστηκε δε το παράδειγμα των απωλειών δικτύου (ρευματοκλοπές και τεχνικές απώλειες) για τις οποίες έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι περιορισμού τους στον ΔΕΔΔΗΕ από 10 σε 5%. "Αν κάποια χρονιά δεν επιτυγχάνεται ο στόχος ο ΔΕΔΔΗΕ θα πληρώνει τη διαφορά", ανέφερε ο κ. Δαγούμας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανεπαρκής η παγκόσμια πρόοδος στην ενεργειακή απόδοση

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Μπαίνουμε στη φάση κατασκευής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Μαθιός Ρήγας, COP 28: H Ανατ. Μεσόγειος θα συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια με το φυσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider