Deutsche Bank: «Βλέπει» κέρδη 12% για τον S&P 500 το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: «Βλέπει» κέρδη 12% για τον S&P 500 το 2024
Με άνοδο 12% αναμένει η Deutsche Bank να κλείσει την επόμενη χρονιά ο δείκτης S&P 500, καθώς η ανάπτυξη των κερδών θα παραμείνει ανθεκτική, ακόμα κι αν οι ΗΠΑ βιώσουν μία ήπια και σύντομη ύφεση. 

Με άνοδο 12% αναμένει η Deutsche Bank να κλείσει την επόμενη χρονιά ο δείκτης S&P 500, καθώς η ανάπτυξη των κερδών θα παραμείνει ανθεκτική, ακόμα κι αν οι ΗΠΑ βιώσουν μία ήπια και σύντομη ύφεση.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν πως ο δείκτης θα ολοκληρώσει το 2024 στις 5.100 μονάδες. Ο S&P 500 καταγράφει φέτος άνοδο περίπου 19% μέχρι στιγμής.

Όπως προβλέπει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα αυξηθούν κατά 10%, με συνοπολογισμένο το σενάριο μιας «ήπιας και σύντομης» ύφεσης. Αναμένει αύξηση των κερδών τους κατά 19%, εάν το ΑΕΠ της Αμερικής αυξηθεί κατά 2%.

Ο στόχος της Deutsche Bank για το S&P 500 το 2024 είναι 8,5% υψηλότερος από τις εκτιμήσεις του poll που «έτρεξαν» 33 αναλυτές του Reuters.

«Εάν ο ρυθμός ανάπτυξης των κερδών συνεχίσει να επιταχύνεται όπως έχουμε προβλέψει, οι αποτιμήσεις θα κινηθούν κοντά στο άνω όριου του εύρους των εκτιμήσεων», σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η πτώση του δομικού πληθωρισμού στα προ πανδημίας επίπεδα χωρίς παράλληλη επιβράδυνση της ανάπτυξης, είναι ακόμη ένα σενάριο που θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στον δείκτη, καθώς θα υποδήλωνε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα μειώσει τα επιτόκια εκτός και εάν λάμβανε χώρα μία ύφεση, προσθέτουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η BofA Global Research δημοσίευσε τις προβλέψεις για τον S&P 500, ο οποίος εκτίμησε ότι θα κλείσει το επόμενο έτος στις 5.000 μονάδες καθώς η ανησυχία για τα μακροοικονομικά στοιχεία θα μειωθεί και η Fed θα βάλει σε αναμονή τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Η διαμάχη για τον προϋπολογισμό ανοίγει τη συζήτηση για το φρένο του χρέους

ΑΑΔΕ: Προχωρά η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές - Έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατ. POS

Σκυλακάκης: Η «πράσινη» ανάπτυξη «ασπίδα» ενεργειακής ασφάλειας – Εθνικός στόχος τα υπεράκτια αιολικά 

gazzetta
gazzetta reader insider insider