Χατζηδάκης για ΕΤΕ: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη για το τραπεζικό σύστημα της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χατζηδάκης για ΕΤΕ: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη για το τραπεζικό σύστημα της χώρας
Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς για μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς για μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας διάθεσης του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας σε ξένους και Έλληνες επενδυτές, με πολύ μεγάλη υπερκάλυψη της προσφοράς εκ μέρους των επενδυτών, είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Εθνική και το τραπεζικό σύστημα της χώρας» ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΘΟ, προσθέτοντας πως «είναι όμως και μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια άλλων πρόσφατων θετικών εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα, των αλλεπάλληλων αναβαθμίσεων της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες καθώς και αντίστοιχων θετικών αξιολογήσεων για τη χώρα από διεθνείς οργανισμούς».

«Προς αυτήν την κατεύθυνση συνεισέφερε η προετοιμασία, η οργάνωση και η υλοποίηση της δημόσιας προσφοράς από την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την οποία θέλω να ευχαριστήσω. Είναι ενδεικτικό ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή ήταν η πιο επιτυχημένη την τελευταία τριετία στην ΕΕ ως προς τη ζήτηση που εκδηλώθηκε και την ελαχιστοποίηση της έκπτωσης στην τιμή διάθεσης. Είναι πηγή αισιοδοξίας για το τραπεζικό μας σύστημα και την ελληνική οικονομία» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στην Ελλάδα ζεις με 11.791 ευρώ τον χρόνο και στην Ευρώπη…

Αυξήσεις έως 1.036% στις αποδοχές των φαντάρων - Όλα τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοροδιαφυγή σε 42 Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων - Πρόστιμα και λουκέτα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider