Τζέιμι Ντάιμον: Ο πληθωρισμός μπορεί να μην υποχωρήσει τόσο γρήγορα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζέιμι Ντάιμον: Ο πληθωρισμός μπορεί να μην υποχωρήσει τόσο γρήγορα
Την πρόβλεψη πως ο υψηλός πληθωρισμός ήρθε για να μείνει αρκετό διάστημα έκανε ο Τζέιμι Ντάιμον στο Bloomberg.

Παρά τους πολλά υποσχόμενους δείκτες, ο πληθωρισμός δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον μιλώντας στο Bloomberg.

Φοβάμαι ότι ο πληθωρισμός μπορεί να μην υποχωρήσει τόσο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση του Ντάιμον έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η ανακοίνωση του πληθωρισμού για τον Οκτώβριο έφερε χαμόγελα καθώς μειώθηκε απροσδόκητα στο 3,2%. Η μείωση αυτή θεωρήθηκε ως αποτέλεσμα των μέτρων που έλαβε η Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για περαιτέρω αποκλιμάκωσή του στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ντιμόν, κάτι τέτοιο μπορεί να αργήσει να συμβεί, μια πρόβλεψη με την οποία φαίνεται να συμφωνεί και η Σάρα Χάουζ, ανώτερη οικονομολόγος της Wells Fargo, η οποία τόνισε: «Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου είναι πιο δύσκολο να συνεχίσουμε να απομακρυνόμαστε από τον πληθωρισμό και να δούμε μια ταχύτερη επιβράδυνση».

Η ίδια απέδωσε τη μείωση του πληθωρισμού σε παράγοντες όπως η βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά την πανδημία αλλά ανέφερε πως στο εξής η αποκλιμάκωσή του θα συνεχιστεί με βραδύτερους ρυθμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mytilineos – ΜΕΤΚΑ: Πώς προχωρούν 3+1 μεγάλα έργα αξίας άνω των 670 εκατ. ευρώ

ΕΤΕ: Επενδυτική φρενίτιδα με προσφορές 6,2 δισ. ευρώ την πρώτη ημέρα του book building για τη διάθεση του 20% των μετοχών

Ακίνητα: Φορο-εκπτώσεις έως 16.000 ευρώ για ανακαινίσεις – Αναλυτικά όλα τα νέα κίνητρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider