ΔΕΘ ειδικών συνθηκών: Πώς επηρεάζει τη φετινή διοργάνωση η φονική κακοκαιρία Daniel

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΘ ειδικών συνθηκών: Πώς επηρεάζει τη φετινή διοργάνωση η φονική κακοκαιρία Daniel
Σημαντικές αλλαγές στη φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης φέρνει η φονική κακοκαιρία Daniel.

Σημαντικές αλλαγές στη φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης φέρνει η φονική κακοκαιρία Daniel, η οποία χτυπά τα τελευταία 24ωρα τη χώρα μας έχοντας προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και δυστυχώς την απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού με την οποία εγκαινιάζεται η ΔΕΘ που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, όπως και η συνέντευξη Τύπου που παραδοσιακά δίνεται την επόμενη ημέρα, αναβάλλονται για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, προκειμένου να δει από κοντά την καταστροφή που έχει συντελεστεί.

Τον δρόμο της ματαίωσης ή της αναβολής πήραν και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο περιθώριο ή παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από κρατικούς ή και μη φορείς όπως: Η σειρά διαλόγου με θέμα «Αξία για όλους» που είχε προγραμματίσει το Υπερταμείο, οι ενεργειακές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), το 7ο Southeast Europe Energy Forum (SEEF2023) που συνδιοργανώνουν το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), το συνέδριο Third Thessaloniki Metropolitan Summit του Economist, τα «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος» κ.α.

Η ανακοίνωση της ΔΕΘ – Helexpo

Όπως έγινε γνωστό από τη διοργανώτρια ΔΕΘ – Helexpo η λειτουργία της Έκθεσης προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

«Η ΔΕΘ-HELEXPO, κοινωνός της αγωνίας που βιώνει τις τελευταίες ημέρες η χώρα εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών, συμμερίζεται τη δυσκολία των στιγμών και τον πόνο των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική αυτή περίσταση, αλλά και το δεδομένο ότι η 87η ΔΕΘ αποτελεί ένα κορυφαίο εκθεσιακό, επιχειρηματικό και εμπορικό γεγονός, με εκατοντάδες συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με μια προηγηθείσα προετοιμασία μηνών, προσαρμόζει τη λειτουργία της Έκθεσης στα νέα δεδομένα, τα οποία επηρεάζουν το πρώτο Σαββατοκύριακο. Η 87η ΔΕΘ θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 και θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις. Το ωράριο της Έκθεσης είναι 10:00 με 22:00 τα Σαββατοκύριακα και 16:00 με 22:00 τις καθημερινές», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 1.500 εκθέτες. Η φετινή ΔΕΘ που πραγματοποιείται με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία μετρά 18 διεθνείς συμμετοχές, ενώ συμμετέχουν και 382 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω 49 Επιμελητήριων. Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης έχουν προγραμματιστεί εννέα θεματικά αφιερώματα.

Οι κρατικές διεθνείς συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης είναι 18 μαζί με την Τιμώμενη Χώρα Βουλγαρία. Μάλιστα, η Νότια Κορέα, η Μολδαβία και η Ταϊλάνδη συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ οι υπόλοιπες χώρες είναι οι Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ουρουγουάη, Ουκρανία, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Ινδία και Νεπάλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider