Αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μετά τις βιβλικές καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μετά τις βιβλικές καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel
Σε αναβολή της καθιερωμένης ομιλίας και συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οδηγείται η κυβέρνηση, μετά τις πρωτοφανείς ζημιές από την κακοκαιρία Daniel σε Μαγνησία και Καρδίτσα. Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων μετέβη ο πρωθυπουργός.

Τελευταία ενημέρωση 12:45

Αναβλήθηκε η καθιερωμένη ομιλία και συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά τις πρωτοφανείς ζημιές από την κακοκαιρία Daniel σε Μαγνησία και Καρδίτσα.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας πως το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές. «Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Η καθιερωμένη ομιλία και η συνέντευξη Τύπου αναβάλλονται για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα, πρόσθεσε.

Αργά χθες το βράδυ υπήρχε η πληροφορία για ακύρωση όλων των παράλληλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της έκθεσης, ωστόσο σήμερα το πρωί μπροστά στη σφοδρότητα των γεγονότων, αποφασίστηκε να αναβληθούν τόσο η ομιλία όσο και η συνέντευξη Τύπου της Κυριακής. Επίσης, αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στον Έβρο.

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου αποφασίστηκε η δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Πλημμύρισε ξανά ο Βόλος - Βιβλική καταστροφή στο Πήλιο, 4 αγνοούμενοι

Υπερχείλισε και πάλι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας μέσα στην πόλη του Βόλου, εξαιτίας της νέας νεροποντής που -από το πρωί- σαρώνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Το ποτάμι ξεπέρασε τα όριά του από το ύψος της γέφυρας στην Γιάννη Δήμου και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις από την περιοχή της Χιλιαδούς και συνεχίζει μέχρι τις εκβολές του.

Ήδη, στις παρόχθιες οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη έχουν παρασυρθεί δεκάδες αυτοκίνητα και τα νερά επεκτείνονται προς τις συνοικίες της Κηφισιάς στην Παρασκευοπούλου, σε όλη τη Χιλιαδού, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Παπαδιαμάντη ,τα Παλαιά, τους Αγίους Αναργύρους και έχουν κλείσει όλες οι γέφυρες του χειμάρρου.

Ο Βόλος είναι χωρίς υδροδότηση και πόσιμο νερό για τρίτη ημέρα και οι Αρχές δίνουν αγώνα για να δώσουν ανάσες ζωής σε μία πόλη που προσπαθεί να επανέλθει σε ένα στοιχειώδες επίπεδο κανονικότητας, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η πρωτόγνωρη κακοκαιρία, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Απελπιστική η κατάσταση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά αλλά και οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανυπολόγιστες ζημιές από την επέλαση του νερού, ενώ οι κάτοικοι, σε ορισμένες περιοχές, αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού που έχει φτάσει μέχρι τις αυλές.

Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό το νερό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.

Σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ο Πηνειός ποταμός αρχίζει και ξεχειλίζει σε χωριά των Τρικάλων. Επίσης, ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων έχει ξεχειλίσει προς γειτονιές της πόλης.

Στις στέγες των σπιτιών οι κάτοικοι στον Παλαμά

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τον Παλαμά Καρδίτσας, όπου οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για απεγκλωβισμούς. Μηνύματα από το 112 έχουν λάβει οι κάτοικοι στους Σοφάδες και τον Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Το ίδιο και στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυροσβεστική: Συνολικά 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία σε όλη την επικράτεια

Στη μάχη των απεγκλωβισμών οι Ένοπλες Δυνάμεις - Στήνονται γέφυρες του στρατού σε Βόλο, Καρδίτσα

Οικονόμου: Στο πλευρό του πολίτη που πλήττεται στις περιοχές με μεγάλη ένταση φαινομένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider