Αύξηση 17% στις πωλήσεις αυτοκινήτων της Ευρώπης - «Καλπάζουν» τα ηλεκτρικά

Newsroom
Μοιράσου το
Αύξηση 17% στις πωλήσεις αυτοκινήτων της Ευρώπης - «Καλπάζουν» τα ηλεκτρικά
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 62%, ενώ οι παραδόσεις μοντέλων ντίζελ μειώθηκαν κατά 9%.

Αλματώδης ήταν η αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιούλιο, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα και η βελτιωμένη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών τροφοδότησαν τον 12ο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 17% σε 1,02 εκατομμύρια οχήματα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 62%, ενώ οι παραδόσεις μοντέλων ντίζελ μειώθηκαν κατά 9%. Οι αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εργάστηκαν μέσω συσσωρευμένων παραγγελιών κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης περιόδου προβλημάτων εφοδιασμού. Τώρα που οι ελλείψεις ημιαγωγών και άλλων κρίσιμων εξαρτημάτων έχουν αμβλυνθεί, οι προοπτικές του κλάδου αντιμετωπίζουν προοπτικές για υψηλότερο κόστος διαβίωσης και δανεισμού που επιβαρύνουν περισσότερο τους καταναλωτές.

Ενώ το Model Y της Tesla ήταν το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το α’ εξάμηνο, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές ετοιμάζονται να αντεπιτεθούν. Νέα μοντέλα με μπαταρία από τις Volkswagen, Stellantis και BMW θα βγουν στις εκθέσεις τους επόμενους μήνες, με αρκετά να κάνουν το ντεμπούτο τους στην έκθεση αυτοκινήτου IAA της επόμενης εβδομάδας στο Μόναχο.

Οι αγοραστές στη Γερμανία κατέγραψαν 48.682 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Ιούλιο, αύξηση 69% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και μακράν τα περισσότερα μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών.

Στη Μεγάλη Βρετανία - όπου οι οδηγοί στο Λονδίνο υπόκεινται πλέον σε πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών - οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 88% στις 23.010 μονάδες. Η Γαλλία κατέλαβε την τρίτη θέση με παραδόσεις 16.867 ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Η Volkswagen πούλησε τα περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα στην περιοχή σε όλους τους τύπους καυσίμων με 280.294 ταξινομήσεις, αύξηση 19% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις της Stellantis υποχώρησαν 3,3% στα 160.251 οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Στο 5,34% το ποσοστό της Goldman Sachs

Βρετανία: «Πατώνουν» οι πωλήσεις κατοικιών - Πρόβλημα τα υψηλά επιτόκια

Λαθρεμπόριο: Η ΑΑΔΕ θα παρακολουθεί με δορυφόρο φορτηγά και κοντέινερ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider