Ifo: Εντονότερη η ύφεση στη Γερμανία το 2023 - Επιμονή του υψηλού πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ifo: Εντονότερη η ύφεση στη Γερμανία το 2023 - Επιμονή του υψηλού πληθωρισμού
Για το 2024, το Ifo αναμένει ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά 1,5% έναντι ανάπτυξης 1,7% στις εκτιμήσεις του Μαρτίου

Η ύφεση που αναμένεται να παρουσιάσει η Γερμανία εντός του 2023 θα είναι ισχυρότερη από αυτή που είχε αρχικά εκτιμηθεί, αναφέρει το ινστιτούτο Ifo στην έκθεση του για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Ifo, η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,4% για το 2023 έναντι συρρίκνωσης 0,1% που προέβλεπε το ινστιτούτο τον Μάρτιο.

«Η γερμανική οικονομία κινείται πολύ αργά προς την έξοδο από την ύφεση» σημειώνεται στη σχετική έκθεση.

Για το 2024, το Ifo αναμένει ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά 1,5% έναντι ανάπτυξης 1,7% στις εκτιμήσεις του Μαρτίου.

Για τον πληθωρισμό, αναμένετι πως θα φτάσει το 5,8% για το 2023 προτού υποχωρήσει στο 2,1% για το 2024. Σημειώνεται πως ο στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 2%.

Λόγω του πληθωρισμού στη Γερμανία, η ιδιωτική κατανάλωση θα συρρικνωθεί κατά 1,7% το 2023 ενώ αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 2,2% το 2024.

Ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί ελαφρά το 2023, χωρίς να επηρεάσει το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία που αναμένεται να φτάσει το 5,3% για φέτος. Για το 2024 προβλέπεται να αυξηθεί στο 5,5%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Όλο και πιο διστακτικές να δραστηριοποιηθούν στην Κίνα οι ευρωπαϊκές εταιρείες

Κίνα: Φοροελαφρύνσεις 72 δισ. δολαρίων για οχήματα νέας τεχνολογίας

Το background των διαβουλεύσεων Σολτς - Λι στη γερμανική πρωτεύουσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider