Μπερνάρ Αρνό: «Φτωχότερος» κατά 11 δισ. δολ., μέσα σε λίγες ώρες, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπερνάρ Αρνό: «Φτωχότερος» κατά 11 δισ. δολ., μέσα σε λίγες ώρες, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου
Ο CEO της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, μόλις έχασε 11,2 δισ. δολ., καθώς ο κλάδος πολυτελών ειδών βρέθηκε στο στόχαστρο μαζικών ρευστοποιήσεων.

Ο CEO της LVMH (Louis Vuitton) Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, μόλις έχασε 11,2 δισ. δολ., καθώς ο κλάδος πολυτελών ειδών βρέθηκε στο στόχαστρο μαζικών ρευστοποιήσεων, χθες στις ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας και τον πιθανό αντίκτυπο στη ζήτηση για τα brands πολυτελείας.

Η περιουσία του Μπερνάρ Αρνό έχει «εκτοξευτεί» φέτος, καθώς οι μετοχές πολυτελών ειδών έχουν γνωρίσει «άλμα» μέχρι στιγμής το 2023.

Την Τρίτη, πάντως, μερίδιο του πλούτου έκανε «φτερά», καθώς η μετοχή της LVMH σημείωσε «βουτιά» 5% στο χρηματιστήριο του Παρισιού (ήτοι οι μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου έτους), εν μέσω ενός γενικού πτωτικού κλίματος στον κλάδο των ειδών πολυτελείας στην Ευρώπη, από τον οποίο και «εξανεμίστηκαν» σχεδόν 30 δισ. δολ..

Πάντως, ακόμα και μετά το sell-off, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος συνεχίζει να διαθέτει περιουσία ύψους 191,6 δισ. δολ., σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους (Bloomberg Billionaires Index).

Σημειώνεται, άλλωστε, ότι μέχρι στιγμής φέτος, η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 29,5 δισ. δολ..

Εντούτοις, πλέον η «ψαλίδα» με τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, τον Έλον Μασκ, έχει μειωθεί στα 11,4 δισ. δολ..

Η μετοχή της LVMH εξακολουθεί να βρίσκεται 23% πάνω φέτος, ενώ ο δείκτης πολυτελών ειδών (MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index) έχει σημειώσει ράλι 27%.

Φωτογραφία @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Διευρύνονται οι απώλειες υπό το βάρος των συνομιλιών για το χρέος των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider