Οι μετοχές των πολυτελών brands της Ευρώπης «έχασαν» 30 δισ. δολάρια σε μια μέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι μετοχές των πολυτελών brands της Ευρώπης «έχασαν» 30 δισ. δολάρια σε μια μέρα
Οι απώλειες έρχονται σε ένα κλάδο που έχει σημειώσει ράλι από την αρχή του έτους, εν μέσω της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Κίνα.

Ισχυρές απώλειες, της τάξης των 30 δισ. δολαρίων, σημειώνει η αξία των μετοχών των μεγάλων πολυτελών brands της Ευρώπης λόγω των ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετοχή της Hermes έπεσε έως και 5% την Τρίτη, ο τίτλος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton διολίσθησε έως και 4%, ενώ η ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering, είδε πτώση έως και 2%.

Οι απώλειες έρχονται σε ένα κλάδο που έχει σημειώσει ράλι από την αρχή του έτους, εν μέσω της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Κίνα και την αυξημένη καταναλωτική ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή του 2023 και μέχρι σήμερα η μετοχή της Kering σημειώνει άνοδο 12%, η μετοχή της LVMH 24% και η μετοχή της Hermes 33%, ξεπερνώντας κατά πολύ την αύξηση 10% που έχει παρουσιάσει ο πανευρωπαϊκός Stoxxx από το ξεκίνημα του έτους.

Σημειώνεται πως έκθεση της Deutsche Bank που δημοσιεύτηκε το πρωί της Τρίτης υποστηρίζει πως η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία για το παγκόσμιο ΑΕΠ.

Ακόμα, τα στοιχεία των PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη φανέρωσαν κάμψη για τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider