ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 12,7% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 12,7% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Πτώση 12,7% γνώρισε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία, τον Μάρτιο, σε σχέση με πέρυσι (έναντι αύξησης 34,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2022 με το 2021), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Πτώση 12,7% γνώρισε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία, τον Μάρτιο, σε σχέση με πέρυσι (έναντι αύξησης 34,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2022 με το 2021), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Γενικός Δείκτης, σε σύγκριση με τον δείκτη Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε μείωση 2,7% έναντι αύξησης 5,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2022.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2022 - Μαρτίου 2023, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2021 - Μαρτίου 2022, παρουσίασε αύξηση 17,3% έναντι αύξησης 26,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισαγωγών κατά 12,7%, τον μήνα Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, οφείλεται:

  • Στη μείωση του Δείκτη Τιμών Εισαγωγών από Χώρες εκτός Ευρωζώνης κατά 19,3%.
  • Στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Εισαγωγών από Χώρες Ευρωζώνης κατά 2,7%.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισαγωγών κατά 2,7%, τον μήνα Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, οφείλεται:

  • Στη μείωση του Δείκτη Τιμών Εισαγωγών από Χώρες εκτός Ευρωζώνης κατά 3,9%.
  • Στη μείωση του Δείκτη Τιμών Εισαγωγών από Χώρες Ευρωζώνης κατά 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η γνώμη των Ελλήνων για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

Προβλήματα για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς: Το «κόλπο» με τα cookies και τα $80.000 την ημέρα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider