Ψηφιακό νόμισμα με βάση τον χρυσό εισάγει η Ζιμπάμπουε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφιακό νόμισμα με βάση τον χρυσό εισάγει η Ζιμπάμπουε
Ο Μανγκούντια ανέφερε ότι η τρέχουσα μεταβλητότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας οφειλόταν στις προσδοκίες για αυξημένη προσφορά συναλλάγματος στην αγορά

Ψηφιακό νόμισμα που θα υποστηρίζεται από χρυσό με στόχο τη σταθεροποίηση από τη συνεχή υποτίμηση έναντι του δολαρίου θα εισαγάγει σύντομα η Ζιμπάμπουε.

Η κρατική εφημερίδα Sunday Mail, επικαλούμενη τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Τζον Μανγκούντια επισημαίνει πως η κίνηση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους κατέχουν μικρά ποσά σε δολάρια Ζιμπάμπουε να ανταλλάξουν τα χρήματά τους με ψηφιακές μάρκες για την αποθήκευση αξίας και την αντιστάθμιση έναντι της μεταβλητότητας του νομίσματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μάρκες θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι όσοι έχουν χαμηλά ποσά συναλλάγματος θα μπορούν να αγοράσουν τις χρυσές μονάδες «έτσι ώστε να μην αφήσουμε κανέναν και κανένα μέρος πίσω», όπως δήλωσε ο Μανγκούντια.

Πέρυσι, η χώρα της νότιας Αφρικής εισήγαγε επίσης χρυσά νομίσματα σε μια προσπάθεια να απορροφήσει την πλεονάζουσα ρευστότητα και να σταθεροποιήσει το σύστημα. Επισήμως, το τοπικό νόμισμα διαπραγματεύεται στα 1.000,4 δολάρια Ζιμπάμπουε έναντι του δολαρίου, αλλά στους δρόμους της πρωτεύουσας αλλάζει εύκολα χέρια στα 1.750 δολάρια Ζιμπάμπουε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κερατσίνι: Πήγαν να σφάξουν και να ψήσουν αρνί έξω από εκκλησία

Πανδαιμόνιο στο Twitter: Νεκροί celebrities εμφανίζονται με «μπλε τικ»

Τα αερόστατα είναι το νέο trend στο διαστημικό τουρισμό και με φθηνότερο εισιτήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider