Citi για Κίνα: Πιο αργή από τις εκτιμήσεις η ανάκαμψη μετά από τα lockdown του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi για Κίνα: Πιο αργή από τις εκτιμήσεις η ανάκαμψη μετά από τα lockdown του κορονοϊού
Ο αμερικανικός τραπεζικός οίκος υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την πορεία του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ εντός του 2023.

Η ανάκαμψη της οικονομίας της Κίνας μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού κινείται με βραδύτερο ρυθμό από αυτό που αναμενόταν, σημειώνει σε σχετικό report της η Citi, στο οποίο υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την πορεία του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ εντός του 2023.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο δείκτης Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να φτάσει τις 24.000 μονάδες στο τέλος του Σεπτεμβρίου έναντι του τέλους Ιουνίου στην προηγούμενη εκτίμηση της Citi.

Για την Πέμπτη ο Hang Seng έκλεισε στις 20.331,20 μονάδες, με κέρδη 2,8% από την αρχή του 2023. Η έκθεση της Citi προβλέπει πως ο δείκτης θα σημειώσει άνοδο 18% σε σχέση με τα σημερινά του επίπεδα, σύμφωνα με το CNBC.

Η Citi τονίζει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των κινεζικών εισηγμένων για το α' τρίμηνο του 2023 «θα είναι αδύναμα, καθώς η ανάκαμψη μετά από τον κορονοϊό φαίνεται πως είναι ασθενέστερη του αναμενόμενου». Ο τραπεζικός οίκος υποστηρίζει πως με βάση τα αποτελέσματα για το σύνολο του 2022, 316 κινεζικές επιχειρήσεις παρουσίασαν μεγέθη που κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Για το σύνολο του 2023, η Citi εκτιμά πως οι εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων και οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας της Κίνας θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη κερδών ανά μετοχή. Αντίθετα, οι βιομηχανικές εταιρείες και οι ενεργειακές επιχειρήσεις πιθανά θα καταγράψουν πτώση.

Η προσοχή στα οικονομικά στοιχεία

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου άρχισε να χαλαρώνει τα lockdown για τον κορονοϊό σταδιακά από τον Δεκέμβριο του 2022.

Για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2023, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 2,4%, οριακά κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν άνοδο 3,5%, εντός των προβλέψεων.

Το Πεκίνο θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ και άλλων δεικτών της οικονομίας κατά τη διάρκεια του α' τριμήνου στις 18 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία - «Κάτι πρόκειται να εκραγεί»

gazzetta
gazzetta reader insider insider