Σίμκους (ΕΚΤ): Έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος στις αυξήσεις των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σίμκους (ΕΚΤ): Έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος στις αυξήσεις των επιτοκίων
Όπως δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Λιθουανίας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει καλύψει ήδη το μεγαλύτερος μέρος των αυξήσεων στα βασικά επιτόκια της, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, δήλωσε τη Δευτέρα το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Λιθουανίας, Γκεντιμίμας Σίμκους.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λιθουανός αξιωματούχος ανέφερε πως το μεγαλύτερο μέρος στον δρόμο της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ «έχει ήδη καλυφθεί».

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον κόσμο μας σήμερα και αυτοί δεν πρέπει να αξιολογούνται απομονωμένα σε σχέση με τον αντίκτυπο που έχουν στον πληθωρισμό και στις αποφάσεις της ΕΚΤ. Πρέπει να συνυπολογίσουμε όλους αυτούς του παράγοντες» τόνισε ο Σίμκους.

Μιλώντας για τις επόμενες αποφάσεις της ευρωτράπεζας σχετικά με την πολιτική των επιτοκίων, ο Λιθουανός αξιωματούχος είπε ότι «για τις αποφάσεις των επιτοκίων, οι ευρύτερες τάσεις είναι πολύ σημαντικότερες απ' ότι οι μεμονωμένοι παράγοντες».

Υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι του 2022 η ΕΚΤ προχωρά σε αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων, με στόχο να επαναφέρει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη στον στόχο που έχει θέσει, το 2%.

Τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 6,9% από 8,5% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Περαιτέρω μείωση στη μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider