Λαγκάρντ: «Πολύ απίθανο» να υπάρξει μια SVB στην Ευρώπη - Ανησυχία για τον δομικό πληθωρισμό

Newsroom
Μοιράσου το
Λαγκάρντ: «Πολύ απίθανο» να υπάρξει μια SVB στην Ευρώπη - Ανησυχία για τον δομικό πληθωρισμό
Αναφέρθηκε και στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη που ανακοινώθηκαν από την Eurostat σήμερα.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, θέλησε να στείλει καθησυχαστικά μηνύματα για το ενδεχόμενο μιας τραπεζικής κατάρρευσης τύπου Silicon Valley Bank στην Ευρώπη.

Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση στη Φλωρεντία της Ιταλίας, η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε πως «το να έχουμε ένα σενάριο παρόμοιο με αυτό της Silicon Valley Bank στην Ευρώπη είναι κάτι πολύ απίθανο».

Η Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη που ανακοινώθηκαν από την Eurostat σήμερα.

Η ίδια είπε ότι «ο δομικός πληθωρισμός (εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας) είναι ακόμα σε ιδιαίτερα σημαντικό ύψος». Σημειώνεται πως ο δομικός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 5,7% τον Μάρτιο, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ακόμα, τόνισε πως για την ΕΚΤ «υπάρχει ακόμα δρόμος να καλυφθεί» στο μέτωπο της αύξησης των βασικών της επιτοκίων, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της ευρωτράπεζας για να μειώσει τον πληθωρισμό στα επίπεδα του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καζάκς (EKT): Χρειάζονται και άλλες αυξήσεις επιτοκίων για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός

Υπάρχει ένας «ελέφαντας στο δωμάτιο» για τις αγορές - Τι εντόπισε η Nomura

Κόλινς (Fed): Να βρούμε ισορροπίες για τη μείωση του πληθωρισμού - Έγιναν λάθη με την SVB