ΗΠΑ: Ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα, διαβεβαιώνουν οι κορυφαίες εποπτικές Αρχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα, διαβεβαιώνουν οι κορυφαίες εποπτικές Αρχές
Σε νέες διαβεβαιώσεις ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ «παραμένει ισχυρό και ανθεκτικό» προχώρησαν οι αμερικανικές εποπτικές Αρχές. 

Σε νέες διαβεβαιώσεις ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ «παραμένει ισχυρό και ανθεκτικό» προχώρησαν οι αμερικανικές εποπτικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC) που συνεδρίασε σήμερα στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών, δήλωσε ότι «ενώ ορισμένα ιδρύματα έχουν υποστεί πίεση, το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει υγιές και ανθεκτικό».

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν συγκάλεσε τη συνάντηση των κορυφαίων ρυθμιστικών Αρχών της χώρας για να συζητήσουν τις πρόσφατες πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ μετά την κατάρρευσε της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Όπως έγινε γνωστό, το προσωπικό της Fed της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε παρουσίαση σχετικά με τις «εξελίξεις της αγοράς».

Το FSOC αποτελείται από τους επικεφαλής των κορυφαίων χρηματοοικονομικών ρυθμιστικών Αρχών των ΗΠΑ και δημιουργήθηκε στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008, προκειμένου η κυβέρνηση να συντονίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των συστημικών κινδύνων που αναδύονται για την αμερικανική οικονομία.

Στον απόηχο της συμφωνίας εξαγοράς της πολύπαθης Credit Suisse από την UBS, oι φόβοι για τον τραπεζικό τομέα αναζωπυρώθηκαν, μετά την εκτόξευση των CDS της Deutsche Bank, με τη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας στη Γερμανία να γνωρίζει σήμερα «βουτιά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο χρυσός στα... ύψη, το δολάριο σε διολίσθηση και το χρηματιστήριο «τιμολογεί» τις τράπεζες «ξανά» κάτω από την «λογιστική» τους αξία

Wall Street: Αντιστάθηκε στους τραπεζικούς φόβους - Θετικό πρόσημο σε μια εβδομάδα αβεβαιότητας

Οι «σορτάκηδες» πλουτίζουν από την πτώση της Deutsche Bank: Έβγαλαν 100 εκατ. δολάρια σε 2 εβδομάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider