Deutsche Bank: Πιθανόν θύμα μιας «παράλογης αγοράς», λέει η Citi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Πιθανόν θύμα μιας «παράλογης αγοράς», λέει η Citi
Kαθώς οι αναλυτές «διαβάζουν» τις τελευταίες εξελίξεις, προσπαθώντας να κατανοήσουν τι συμβαίνει, η Citigroup έσπευσε να σημειώσει ότι πιθανόν πρόκειται για μία «παράλογη αγορά». 

Τις ανησυχίες γύρω από τον τραπεζικό τομέα αναζωπύρωσε η Deutsche Bank, μετά την εκτόξευση των CDS και τη «βουτιά» της μετοχής της, καταδεικνύοντας ότι οι διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν έπεισαν τις αγορές. Και καθώς οι αναλυτές «διαβάζουν» τις τελευταίες εξελίξεις, προσπαθώντας να κατανοήσουν τι συμβαίνει, η Citigroup έσπευσε να σημειώσει ότι πιθανόν πίσω από τα τελευταία τεκταινόμενα βρίσκεται μία «παράλογη αγορά».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξήγηση πίσω από την αναταραχή που προκλήθηκε, με τη γερμανική τράπεζα στο «στόχαστρο». «Μάλλον το θεωρούμε μια παράλογη αγορά» τόνισαν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως και με την Credit Suisse, «ο κίνδυνος είναι εάν υπάρξει ψυχολογικός αντίκτυπος από διάφορους τίτλους των μέσων ενημέρωσης, ανεξάρτητα από το αν ο αρχικός συλλογισμός πίσω από αυτό ήταν σωστός ή όχι» ανέφεραν, προσθέτοντας ότι η Deutsche Bank είναι κερδοφόρα και διαθέτει ισχυρά κεφάλαια και ρευστότητα.

Η μετοχή της Deutsche Bank έχει χάσει το 21% της αξίας της φέτος - και αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τις τελευταίες ημέρες, η κοινότητα των hedge fund στοιχηματίζει έντονα στην πτώση των τραπεζικών μετοχών, σύμφωνα με τον Ulrich Urbahn της Berenberg.

«Οι επενδυτές προσπαθούν να μαντέψουν ποια τράπεζα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα επόμενα προβλήματα - ποιος είναι, για παράδειγμα, έντονα εκτεθειμένος σε εμπορικά ακίνητα» δήλωσε ο Urbahn.

«Το πρόβλημα είναι ότι θα μπορούσε να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Όσο περισσότεροι πιστεύουν ότι οι τράπεζες έχουν προβλήματα και όσο περισσότερες καταθέσεις αποσύρονται, τόσο μεγαλύτεροι είναι οι κίνδυνοι για τις τράπεζες» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι «σορτάκηδες» πλουτίζουν από την πτώση της Deutsche Bank: Έβγαλαν 100 εκατ. δολάρια σε 2 εβδομάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider