ΗΠΑ: Το εποπτικό συμβούλιο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα συγκαλεί η Γέλεν, εν μέσω τραπεζικών ανησυχιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Το εποπτικό συμβούλιο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα συγκαλεί η Γέλεν, εν μέσω τραπεζικών ανησυχιών
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας της Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC) συγκαλεί η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών γύρω από τον τραπεζικό τομέα.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας της Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC) συγκαλεί η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών γύρω από τον τραπεζικό τομέα.

Το FSOC αποτελείται από τους επικεφαλής των κορυφαίων χρηματοοικονομικών ρυθμιστικών Αρχών των ΗΠΑ και δημιουργήθηκε στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008, προκειμένου η κυβέρνηση να συντονίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των συστημικών κινδύνων που αναδύονται για την αμερικανική οικονομία.

Αυτό, καθώς επιμένουν οι φόβοι γύρω από την κατάσταση του τραπεζικού τομέα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank, με φόντο και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Στον απόηχο της συμφωνίας εξαγοράς της πολύπαθης Credit Suisse από την UBS, oι φόβοι για τον τραπεζικό τομέα αναζωπυρώθηκαν, μετά την εκτόξευση των CDS της Deutsche Bank, με τη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας στη Γερμανία να γνωρίζει σήμερα «βουτιά».

Στο πλαίσιο αυτό, πιέσεις δέχεται σήμερα και το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους δείκτες της Wall Street να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπούλαρντ (Fed): Οι χαμηλότερες αποδόσεις ομολόγων μπορεί να αντισταθμίσουν κάποιες συνέπειες των τραπεζικών αναταραχών

Νέες διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης είναι ανθεκτικός

Σολτς για Deutsche Bank: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider