Wall Street: Προσπάθεια ανόδου κόντρα στις πιέσεις λόγω Deutsche Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προσπάθεια ανόδου κόντρα στις πιέσεις λόγω Deutsche Bank
Νευρικές κινήσεις αποτυπώνονται στο ταμπλό της Wall Street, εν μέσω τραπεζικών αναταραχών και με το «βλέμμα» να στρέφεται τώρα και στην Deutsche Bank.

(UPD 19:56) Νευρικές κινήσεις αποτυπώνονται στο ταμπλό της Wall Street, εν μέσω τραπεζικών αναταραχών και με το «βλέμμα» να στρέφεται τώρα και στην Deutsche Bank.

Με την εκκίνηση των συναλλαγών να βρίσκει το αμερικανικό χρηματιστήριο στο «κόκκινο», οι δείκτες φαίνεται πως επιδεικνύουν προσπάθειες ανόδου, κόντρα στο πτωτικό κλίμα που κυριάρχησε στις ευρωαγορές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12%, φθάνοντας στις 32.066,74 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται0,07% χαμηλότερα στις 3.945,95 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,41%, «διολισθαίνοντας» στις 11.738,73 μονάδες.

Οι φόβοι για τον τραπεζικό τομέα - μετά την «ανάπαυλα» από το sell off, καθώς οι αγορές φαίνονταν τις τελευταίες ημέρες να αφήνουν κατά μέρος τις ανησυχίες - αναζωπυρώθηκαν, μετά την εκτόξευση των CDS της Deutsche Bank, με τη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας στη Γερμανία να γνωρίζει σήμερα «βουτιά».

Η αβεβαιότητα για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα κατακλύζει εκ νέου τις αγορές, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse, οι οποίες οδήγησαν στο deal εξαγοράς της από την UBS.

Οι δύο ελβετικές τράπεζες βρέθηκαν και πάλι στο προσκήνιο, μετά τις πληροφορίες που τις θέλουν να είναι μεταξύ των τραπεζών που ελέγχονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με το εάν Ρώσους ολιγάρχες να αποφύγουν τις δυτικές κυρώσεις.

Υπό πίεση βρέθηκαν, εν τω μεταξύ, και οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, με τις μετοχές των Bank of America, Citigroup, JP Morgan, Wells Fargo, να χάνουν σήμερα κοντά στο 1% έκαστη. Σε καθοδική τροχιά κινούνται και οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών, με τη μετοχή της First Republic να «πέφτει» πάνω από 2%.

«Το πρόβλημα της Silicon Valley Bank έστρεψε περισσότερο την προσοχή στις τράπεζες» σημείωσε στο CNBC ο Larry McDonald, ιδρυτής της Bear Traps Report. «Επομένως, όσον αφορά σε τράπεζες όπως η Credit Suisse και η Deutsche Bank που επί δεκαετίες, η διαχείρισή τους ήταν φρικτή - και μιλάμε για πραγματικά κακή διαχείριση και απαίσιες αποφάσεις - ξαφνικά, οι επενδυτές από όλον τον πλανήτη, εστιάζουν σε αυτό» παρατήρησε.

Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής τη Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, υποδεικνύοντας ότι πιθανόν ο κύκλος της σύσφιξης βρίσκεται κοντά στο τέλος τους.

Χθες, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν επεσήμανε ότι οι Αρχές είναι έτοιμες για περαιτέρω δράση εάν χρειαστεί, για τη σταθεροποίηση των αμερικανικών τραπεζών, σε μια ακόμα διαβεβαίωση, προκειμένου να μην υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, στον απόηχο της κατάρρευσης των Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, μειώθηκαν κατά 1% οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο λόγω της μικρότερης ζήτησης για επιβατικά αεροπλάνα και νέα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρέπει να ανησυχούμε για τις τράπεζες με τις αυξήσεις επιτοκίων να συνεχίζονται;

Νέες διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης είναι ανθεκτικός

gazzetta
gazzetta reader insider insider