ΗΠΑ: Στέλεχος των Δημοκρατικών ζητά έρευνα για την κατάρρευση της SVB

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στέλεχος των Δημοκρατικών ζητά έρευνα για την κατάρρευση της SVB
Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν ζητά από τις αρχές να έχουν καταλήξει στα προκαταρκτικά αποτελέσματα τους εντός 30 ημερών. 

Στο πολιτικό «κάδρο» των ΗΠΑ μπαίνει για μια ακόμα φορά η κατάρρευση των Silicon Valley Bank και της Signature Bank, εν μέσω διαβεβαιώσεων του προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την ασφάλεια και στη σταθερότητα του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος.

Η γερουσιάστρια και στέλεχος των Δημοκρατικών -και υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος στις εκλογές του 2020- Ελίζαμπεθ Γουόρεν, προωθεί τη διεξαγωγή μιας έρευνας για τα αίτια της κατάρρευσης της SVB και της Signature, προς τις ομοσπονδιακές αρχές επίβλεψης του χρηματοπιστωτικού τομέα, ανέφερε η Wall Street Journal.

H επιστολή της Γουόρεν στάλθηκε στους γενικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και την ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γουόρεν ζητά από τις αρχές να έχουν καταλήξει στα προκαταρκτικά αποτελέσματα τους εντός 30 ημερών.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών η ίδια κατηγόρησε τον διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για τις πρόσφατες αναταραχές στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παράλληλα, το στέλεχος του κόμματος του προέδρου Τζο Μπάιντεν τόνισε πως ο Πάουελ δεν πρέπει να συμμετέχει στις έρευνες της Fed για τα αίτια που οδήγησαν στα «κανόνια» των τραπεζών.

«Τα στελέχη των τραπεζών, που πήραν αχρείαστα ρίσκα και απέτυχαν να αντιμετωπίσουν προβλέψιμες απειλές, πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτές τις αποτυχίες τους» σημειώνει η Γουόρεν στην επιστολή της προς το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και την Fed, μιλώντας παράλληλα για αποτυχίες των εποπτικών αρχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ) για την SVB: Δεν υπάρχει ανησυχία για περαιτέρω μετάδοση της κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider