Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για την Credit Suisse - Κρίνεται (;) η συγχώνευση με την UBS

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για την Credit Suisse - Κρίνεται (;) η συγχώνευση με την UBS
Οι ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας πιέζουν για τη συγχώνευση της Credit Suisse με την UBS, μετά και από την ενίσχυση 50 δισ. ελβετικών φράγκων που ανακοίνωσαν προς την πρώτη

Σειρά κρίσιμων επαφών μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν τα κορυφαία στελέχη της Credit Suisse, στον απόηχο των εξελίξεων που έχουν προκύψει από την αρχή της εβδομάδας και τις ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας να πιέζουν την τράπεζα για μια συμφωνία συγχώνευσης με την ανταγωνίστρια της, UBS.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο επικεφαλής Οικονομικών της Credit, Ντίξιτ Τζόσι και η ομάδα του θα έχουν σειρά συναντήσεων για να εκτιμήσουν τα στρατηγικά σενάρια για το μέλλον της τράπεζας.

Η 167χρονη Credit Suisse είναι το μεγαλύτερο μέγεθος που έχει εμπλακεί στην τραπεζική κρίση που «τρέχει» από την προηγούμενη εβδομάδα μετά και από την κατάρρευση των Silicon Valley Bank και τις Signature Bank στις ΗΠΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας πιέζουν για τη συγχώνευση της Credit Suisse με την UBS, μετά και από την ενίσχυση 50 δισ. ελβετικών φράγκων που ανακοίνωσαν προς την πρώτη. Αν και οι αρμόδιες αρχές της χώρας δεν μπορούν να αναγκάζουν τις τράπεζες να συγχωνευτούν, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε πως τα Δ.Σ. των δύο τραπεζών θα συνεδριάζουν σχετικά με το θέμα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μετά από το δημοσίευμα των FT, η μετοχή της Credit Suisse έφτασε να κερδίζει 9% μετά από το κλείσιμο της αγοράς της Ζυρίχης την Παρασκευή.

Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα με μεγάλη προσοχή αναμένεται το τοπίο που θα υπάρχει τη Δευτέρα, μετά από το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's: Αναβαθμίζει σε «θετικό» το outlook για την ελληνική οικονομία - Σταθερή η αξιολόγηση στο Ba3

Bear Stearns, μια ιστορία του 2007, που «εξηγεί» γιατί οι αγορές επέστρεψαν στο... κόκκινο

gazzetta
gazzetta reader insider insider