Ντόναχιου (Eurogroup) για τραπεζική κρίση: Μπορούμε να διαχειριστούμε τους κινδύνους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναχιου (Eurogroup) για τραπεζική κρίση: Μπορούμε να διαχειριστούμε τους κινδύνους
Ο Ιρλανδός αξιωματούχος πρόσθεσε πως «κανείς από εμάς δεν είναι ικανοποιημένος για το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχουμε βρεθεί».

Η Ευρωζώνη μπορεί να διαχειριστεί τους κινδύνους από μια ενδεχόμενη τραπεζική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, εν μέσω των ανησυχιών για την πορεία των ευρωπαϊκών τραπεζών και με φόντο τις εξελίξεις στην Credit Suisse.

Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα FAZ, o Ντόναχιου σημείωσε πως σε ενδεχόμενο τραπεζικής κρίσης «είμαστε σε θέση που μπορούμε να διαχειριστούμε αυτούς τους κινδύνους».

Ο Ιρλανδός αξιωματούχος πρόσθεσε πως «κανείς από εμάς δεν είναι ικανοποιημένος για το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχουμε βρεθεί», μιλώντας για τον υψηλό πληθωρισμό και τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Πάνω στο τελευταίο και αναφερόμενος στις σημερινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Ντόναχιου είπε πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες ετοιμάζονται για ενδεχόμενες νέες αυξήσεις των επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα υπογραμμίστηκε πως η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στη χρεοκοπημένη αμερικανική τράπεζα SVB είναι ελάχιστη,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Κάτω από το 1 δισ. ευρώ η έκθεση των τραπεζών στην Credit Suisse

«Αδικαιολόγητος» ο πανικός στις αγορές για την Credit Suisse διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της SNB

gazzetta
gazzetta reader insider insider