Goldman Sachs: «Κόβει» την εκτίμηση για το αμερικανικό ΑΕΠ μετά την τραπεζική κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: «Κόβει» την εκτίμηση για το αμερικανικό ΑΕΠ μετά την τραπεζική κρίση
Σύμφωνα με την Goldman, υπάρχουν ανησυχίες για ενδεχόμενα bank runs στις μικρότερες τράπεζες των ΗΠΑ.

Η Goldman Sachs προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση της πρόβλεψης της για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ, στον απόηχο των ανησυχιών για τις επιπτώσεις που θα έχει στην αμερικανική οικονομία η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Οι αναλυτές της Goldman προβλέπουν πως το αμερικανικό ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 1,2% μέχρι το δ' τρίμηνο του 2023, έναντι 1,5% στην προηγούμενη εκτίμηση του επενδυτικού οίκου.

Σύμφωνα με την Goldman, υπάρχουν ανησυχίες για ενδεχόμενα bank runs στις μικρότερες τράπεζες των ΗΠΑ και η πιθανότητα του ότι οι τελευταίες θα μειώσουν τα δάνεια που δίνουν ώστε να διατηρήσουν τη ρευστότητα τους στο σενάριο μια τραπεζικής κρίσης.

Παράλληλα, η Goldman αύξησε στο 35% την πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ εντός του επόμενου 12μηνου έναντι 25% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από 1 μήνα,

Ο οίκος σημειώνει πως η ανησυχία σε ορισμένες τράπεζες παραμένει παρά το ότι οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ έχουν δράσει επιθετικά για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Όπως θυμίζει το Reuters, η έκθεση της Goldman έρχεται λίγες μέρες μετά από την απόφαση της Moody's να υποβαθμίζει το outlook των αμερικανικών τραπεζών σε «αρνητικό» από «σταθερό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Παρέμβαση «μαμούθ» με 50 δισ. ευρώ από την ελβετική κεντρική τράπεζα - Σε ράλι-ρεκόρ η μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider