Νέο «καμπανάκι» Ρουμπινί μετά την «τέλεια καταιγίδα»: Έρχεται «σκληρή προσγείωση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «καμπανάκι» Ρουμπινί μετά την «τέλεια καταιγίδα»: Έρχεται «σκληρή προσγείωση»
Νέος χρησμός από τον γνωστό οικονομολόγο - «Ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός επειδή οι τιμές των βασικών προϊόντων θα παραμείνουν υψηλές φέτος».

Λίγες μόλις ημέρες μετά την «τέλεια καταιγίδα» ύφεσης, κρίσης χρέους και πληθωρισμού, ο οικονομολόγος Nουριέλ Ρουμπινί προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει από μια «σκληρή προσγείωση» λόγω των προσπαθειών των κεντρικών τραπεζών για να αποκτήσου τον έλεγχο επί του επίμονα υψηλού πληθωρισμού.

Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια πολύ υψηλότερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν ώστε να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στους στόχους, εκτίμησε ο «Dr. Doom» και πρόσθεσε πως: «ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός επειδή οι τιμές των βασικών προϊόντων θα παραμείνουν υψηλές φέτος».

Παράγοντες όπως η επιδείνωση του πολέμου της Ρωσίας-Ουκρανίας και η αυξανόμενη κινεζική ζήτηση για εμπορεύματα εν μέσω επιστροφής στην ανάπτυξη θα τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον ίδιο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία ήταν πιο επίμονος από όσο περίμεναν οι αγορές και από όσο είχαν προβλέψει οι κεντρικές τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χιλιάδες νέες απολύσεις ακόμη και την τρέχουσα εβδομάδα στη Meta

S&P Global Ratings: Σε επίπεδο junk υποβαθμίζεται η Nissan - «Απίθανη» μια ισχυρή ανάκαμψη στις πωλήσεις

Trastor: Πώς η ΑΕΕΑΠ αναχρηματοδοτεί δανεισμό και ενισχύει τη «δύναμη πυρός»

gazzetta
gazzetta reader insider insider