Κόλινς (Fed): Θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια και να διατηρηθούν στα ύψη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόλινς (Fed): Θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια και να διατηρηθούν στα ύψη
«Πιστεύω ότι θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων» εκτίμησε.

Η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Σούζαν Κόλινς, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια για να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, αν και το ακριβώς ύψος που πρέπει να σταματήσει το κόστος δανεισμού θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα δεδομένα.

«Πιστεύω ότι θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων και το ακριβές ποσό πρέπει να εξαρτηθεί από μια ολιστική ανασκόπηση των πληροφοριών που λαμβάνουμε», υπογράμμισε η Κόλινς κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης στο Vermont Public. «Και μετά πιστεύω ότι θα είναι σημαντικό να μείνουμε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα γιατί χρειάζεται λίγος χρόνος για να λειτουργήσουν οι επιπτώσεις των αυστηρότερων οικονομικών συνθηκών στην οικονομία» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Την περασμένη εβδομάδα η Κόλινς επεσήμανε ότι η Fed πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να τα φτάσει σε ένα αρκετά περιοριστικό επίπεδο και ίσως χρειαστεί να τα διατηρήσει εκεί για μια «παρατεταμένη» χρονική περίοδο για να μειωθεί ο πληθωρισμός στο στόχο 2% της κεντρικής τράπεζας.

Παράλληλα, παραδέχτηκε πως ενώ έχουν υπάρξει ενδείξεις προόδου, ο πληθωρισμός παραμένει αυξημένος. «Έχουμε δει κάποια πρώιμα σημάδια ότι οι πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές μπορεί να επιβραδύνονται. Αλλά έχουμε δει επίσης κάποια στοιχεία ότι ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει επίμενος ιδιαίτερα σε ορισμένους τομείς των υπηρεσιών» εξήγησε.

Οι αξιωματούχοι της Fed αύξησαν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα, φέρνοντας το τελικό επιτόκιο - στόχο σε ένα εύρος από 4,5% έως 4,75%. Αυτή ήταν μια μέτρια άνοδος από την αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Δεκέμβριο και τις τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Παταγώδες λάθος» η διακοπή ή χαλάρωση της νομισματικής σύσφιξης

Πρακτικά ΕΚΤ: Σαφής πρόθεση για αύξηση των επιτοκίων και μετά από αυτή του Μαρτίου

Λαγκάρντ: Αυξήσεις των επιτοκίων και μετά από αυτή του Μαρτίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider