Σταϊκούρας: «Κλείνει» το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 1,3% με 1,5% του ΑΕΠ

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: «Κλείνει» το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 1,3% με 1,5% του ΑΕΠ
Σημαντική βελτίωση από την προηγούμενη εκτίμηση της κυβέρνησης για έλλειμμα στο 1,6% του ΑΕΠ.

Για δημοσιονομικό έλλειμα που «κλείνει» στο 1,3% με 1,5% του ΑΕΠ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, παρά τα εμπόδια που το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον βάζει μπροστά στην ελληνική οικονομία, συνιστώντας βελτίωση από την προηγούμενη εκτίμηση της κυβέρνησης για έλλειμμα στο 1,6% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στις εξαγωγές, η οποία μάλιστα «επιστρέφει» στους πολίτες, μέσα από μόνιμες παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των 800 εκατ. ευρώ μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

Μιλώντας για τα φορολογικά έσοδα ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως ανήλθαν στα 10 δισ. ευρώ, με το 1,5 δισ. ευρώ να προέρχεται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση ενόψει εκλογών εξασκεί «επιδοματική πολιτική», ο ΥΠΟΙΚ εξήγησε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς οι αποφάσεις πηγάζουν από ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική και από μόνιμες και όχι ευκαιριακές παρεμβάσεις στην κοινωνία, όπως είναι η μόνιμη αύξηση των συντάξεων.

Επιπλέον, επανέλαβε το σχέδιο της κυβέρνησης για αυξήσεις στους μισθούς, τονίζοντας πως ήδη οι μισθοί στο δημόσιο έχουν αυξηθεί κατά 280 εκατ. ευρώ, κατά 80 εκατ. ευρώ στους γιατρούς και κατά 100 εκατ. ευρώ στους ενστόλους, ενώ έρχεται και νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Οι 6 πυλώνες για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Μόνιμη κυβερνητική προτεραιότητα η στήριξη των πιο αδυνάμων

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider