Ρεύμα: Οριακές μειώσεις στις χρεώσεις Μαρτίου για τους περισσότερους προμηθευτές

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεύμα: Οριακές μειώσεις στις χρεώσεις Μαρτίου για τους περισσότερους προμηθευτές
Στα 20,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα η μέση χρέωση για τον επόμενο μήνα, από 21 λεπτά ανά KWh τον Φεβρουάριο. Στα 14,5 λεπτά η μικρότερη χρέωση προμηθευτή. Μειωμένο κατά 2% το τιμολόγιο της ΔΕΗ, στα 19,5 λεπτά του ευρώ ανά KWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης.

Οριακές μεταβολές σε σχέση με τον Φεβρουάριο παρουσιάζουν οι χρεώσεις των προμηθευτών ρεύματος για τον Μάρτιο. Τα τιμολόγια των περισσότερων εταιρειών καταγράφουν μικρή ποσοστιαία μείωση σε σχέση με τον μήνα που διανύουμε, με λιγότερες τις περιπτώσεις των παρόχων που διατήρησαν σταθερά ή ενίσχυσαν τα τιμολόγιά τους.

Η μέση χρέωση διαμορφώνεται στα 20,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για τον επόμενο μήνα, οριακά μειωμένη κατά 2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο (21 λεπτά). Η μικρότερη τιμή παρόχου είναι στα 14,5 λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα:

- Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χρέωση 19,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για τις μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες (kWh). Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε 2% μείωση από τη χρέωση Φεβρουαρίου, που ήταν 19,9 λεπτά ανά KWh.

Η χρέωση για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 20,7 λεπτά ανά KWh. Η τιμή του Φεβρουαρίου ήταν 21,1 λεπτά ανά KWh, επομένως η ελάττωση αγγίζει και πάλι το 2%.

- Η Protergia ανακοίνωσε χρέωση 24,8 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ίδια με τον Φεβρουάριο. Με την έκπτωση συνέπειας, η τιμή της εταιρείας μειώνεται στα 18,8 λεπτά του ευρώ, όσο είναι και τον μήνα που διανύουμε.

- 26,27 λεπτά ανά kWh θα είναι η χρέωση της Elpedison στο πρόγραμμα που προσφέρει έκπτωση συνέπειας (Συνέπεια Day), από 22,7 λεπτά τον Φεβρουάριο. Με την έκπτωση, το τιμολόγιο αναπροσαρμόζεται στα 20,27 λεπτά ανά kWh, από 16,77 λεπτά τον μήνα που διανύουμε.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα οικονομικότερο πρόγραμμα, το Elpedison Economy, η χρέωση του παραμένει τον Μάρτιο στα 14,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Το Elpedison Economy δεν έχει επίσης πάγιο.

- Η ΗΡΩΝ στο πρόγραμμα Generous ανάρτησε χρέωση 25,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η μείωση είναι οριακή κατά 1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο (25,9 λεπτά). Ο τιμοκατάλογος του συγκεκριμένου προγράμματος με την έκπτωση συνέπειας (20%) είναι 20,48 λεπτά ανά KWh, από 20,72 λεπτά τον Φεβρουάριο.

- Η χρέωση της Αέριο Αττικής είναι 24,7 λεπτά ανά KWh, μειωμένη κατά 1,5% περίπου σε σχέση με τον Φεβρουάριο (25,1 λεπτά). Η χρέωση αποκλιμακώνεται στα 18,5 λεπτά ανά KWh συνυπολογίζοντας και την έκπτωση συνέπειας (5%), από 18,8 λεπτά τον μήνα που διανύουμε.

- Η χρέωση της ΖeniΘ διαμορφώνεται στα 19,4 λεπτά ανά kWh τον επόμενο μήνα, για τις πρώτες 270 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Το τιμολόγιο της εταιρείας για τον Φεβρουάριο ήταν 19,49 λεπτά, με συνέπεια να καταγράφει οριακή μείωση κατά 0,5%. Για μηνιαία κατανάλωση πάνω 270 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 20,4 λεπτά ανά kWh.

- Σημαντικές είναι σε ποσοστιαία βάση οι μειώσεις της NRG στο πρόγραμμα On Time, όπου η αρχική χρέωση διαμορφώνεται στα 19,9 λεπτά ανά kWh, αποκλιμακωμένη κατά 11,5% έναντι του Φεβρουαρίου (22,5 λεπτά). Με την έκπτωση, η χρέωση ελαττώνεται στα 16,915 λεπτά ανά kWh, από 19,125 λεπτά.

- 18,3 λεπτά ανά kWh θα είναι η χρέωση της ΕΛΙΝ τον Μάρτιο, οριακά μειωμένη κατά 1% από τον μήνα που διανύουμε (18,5 λεπτά).

- Σταθερή θα παραμείνει η χρέωση της Watt & Volt, στα 24,5 λεπτά ανά kWh, όσο και τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινούν οι πληρωμές συντάξεων και αναδρομικών - Σε ένα μήνα η καταβολή επιδόματος έως 300 ευρώ

ΤΑΙΠΕΔ: Έρχεται ο Σύμβουλος Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης – Πώς θα «χτιστεί» το business plan

gazzetta
gazzetta reader insider insider