S&P Global: Βελτίωση στις κατασκευές της Ευρωζώνης - Σε υψηλό 7 μηνών ο PMI τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
S&P Global: Βελτίωση στις κατασκευές της Ευρωζώνης - Σε υψηλό 7 μηνών ο PMI τον Ιανουάριο
Οι εταιρείες εμφανίζονται αυξημένα αισιόδοξες για το ότι οι πιέσεις στις τιμές θα υποχωρήσουν σταδιακά για το ερχόμενο έτος.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών διαμορφώθηκε ο PMI για τον κλάδο των κατασκευών στην Ευρωζώνη που καταρτίζει η S&P Global, παραμένοντας ωστόσο σε περιβάλλον συρρίκνωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ο PMI των κατασκευών για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 46,1 μονάδες έναντι 42,6 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2022. Πρόκειται για την ηπιότερη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων από τον Ιούνιο του 2022.

Σημειώνεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Στην έκθεση της S&P Global γίνεται λόγος για το ότι ο PMI κινείται κάτω από τις 50 μονάδες για 9 διαδοχικούς μήνες, με υποχώρηση των δραστηριοτήτων στους κλάδους των εμπορικών ακινήτων και των κατοικιών.

«Ένας αριθμός επιχειρήσεων ανέφερε πως μερικά έργα έχουν "παγώσει" λόγω των αρνητικών προοπτικών της οικονομίας και τις επιπτώσεις του ενισχυμένου πληθωρισμού και των υψηλών επιτοκίων.

Ωστόσο, οι εταιρείες εμφανίζονται αυξημένα αισιόδοξες για το ότι οι πιέσεις στις τιμές θα υποχωρήσουν σταδιακά για το ερχόμενο έτος» συμπληρώνεται στην έκθεση.

Ανά χώρες της Ευρωζώνης, οι κατασκευές στη Γερμανία συνεχίζουν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ετήσια αύξηση 7,9% στα κέρδη των μεγάλων εταιριών παραγωγής επίπλων το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider