ILO: Υποχώρηση της παγκόσμιας απασχόλησης το 2023 - 208 εκατ. άτομα χωρίς εργασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ILO: Υποχώρηση της παγκόσμιας απασχόλησης το 2023 - 208 εκατ. άτομα χωρίς εργασία
Πιθανά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δεχτούν θέσεις εργασίας χαμηλότερης ποιότητας, συχνά με πολύ χαμηλό μισθό και με ανεπαρκείς ώρες» τονίζεται στην έκθεση.

Κάμψη στον αριθμό των ατόμων που έχουν θέση εργασίας παγκοσμίως για το 2023 αναμένει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), κάνοντας λόγο για «προκλήσεις» στην παγκόσμια απασχόληση το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με τον ILO, η παγκόσμια απασχόληση θα υποχωρήσει κατά 1% για το 2023 έναντι ενίσχυσης 2% το 2022, εν μέσω των επιπτώσεων που έχουν στην οικονομία δεδομένα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο υψηλός πληθωρισμός και η «σφιχτή» νομισματική πολιτικών των ισχυρών κεντρικών τραπεζών.

Παράλληλα, ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασίας παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 εκατ. άτομα, φτάνοντας τα 208 εκατ. άτομα καθώς ο πληθωρισμός «τρώει» τους πραγματικούς μισθούς.

Η δυσκολία για νέες θέσεις εργασίας θα επηρεάζει τις χώρες καθώς ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. «Δεν περιμένουμε πως οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα στην πανδημία να ανακτηθούν πριν από το 2025» σημειώνει ο ILO.

«Η επιβράδυνσης στην παγκόσμια αγορά εργασίας σημαίνει πως πιθανά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δεχτούν θέσεις εργασίας χαμηλότερης ποιότητας, συχνά με πολύ χαμηλό μισθό και με ανεπαρκείς ώρες» τονίζεται στην έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Κάμψη για τις τιμές χονδρικής τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider