Μπιλ Γκρος: Χάος στις αγορές εάν συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκρος: Χάος στις αγορές εάν συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων
Ηχηρή προειδοποίηση από τον «βασιλιά των ομολόγων» και συνιδρυτή της Pimco.

Ο διάσημος επενδυτής Μπιλ Γκρος προειδοποίησε πως αναμένει μεγάλα προβλήματα στο μέλλον εάν η Fed συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

«Η οικονομία έχει ενισχυθεί από τεράστια ποσά ύψους τρισεκατομμυρίων δολαρίων των δημοσιονομικών δαπανών, αλλά τελικά όταν εξαντληθούν, νομίζω ότι θα έχουμε μια ήπια ύφεση και αν τα επιτόκια συνεχίσουν να ανεβαίνουν, θα έχουμε κάτι περισσότερο από αυτό», υπογράμμισε μιλώντας στο «Halftime Report» του CNBC.

Μια νέα αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής θα ταράξει περαιτέρω τις κεφαλαιαγορές, σύμφωνα με τον «βασιλιά των ομολόγων» και συνιδρυτή της Pimco. Παράλληλα, τόνισε πως μια άνοδος των επιτοκίων θα δημιουργήσει προβλήματα για τα εμπορικά ακίνητα, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν «πιθανές χρεοκοπίες» στο μέλλον. Ωστόσο, αναμένει ότι τα οικιστικά ακίνητα θα είναι κάπως καλύτερα και δεν θα πληγούν στον βαθμό που ήταν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

«Πιστεύω ότι στο μέλλον, εάν η Fed συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, oι αποτιμήσεις στην αγορά ακινήτων θα περιοριστούν σημαντικά σε μία εξέλιξη που θα χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για την αγορά κατοικίας. Αλλά από την άποψη της κατάρρευσης, όπως συνέβη τις δεκαετίας του ’07 και το ’08, δεν νομίζω ότι πάμε εκεί» εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλα κέρδη για χρυσό και ασήμι μετά την αποδυνάμωση του δολαρίου

Νέα πτώση 9% για το φυσικό αέριο - Διεύρυνε τα κέρδη του το πετρέλαιο

Goldman Sachs: Πώς αποτιμά το ευρωπαϊκό πλαφόν στο φυσικό αέριο - Οι κίνδυνοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider