Eurogroup: Ξανά πρόεδρος ο Πασκάλ Ντόναχιου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurogroup: Ξανά πρόεδρος ο Πασκάλ Ντόναχιου
O Ιρλανδός Πασκάλ Ντόνοχιου επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος του Eurogroup, ενός άτυπου οργάνου που απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών των 19 χωρών μελών της ευρωζώνης, ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Eurogroup σήμερα επανεξέλεξε τον Ιρλανδό Πασκάλ Ντόνοχιου ως Πρόεδρο για δεύτερη θητεία 2,5 ετών, αρχής γενομένης από τις 13 Ιανουαρίου 2023.

Σημειώνεται ότι το Eurogroup είναι ένα άτυπο όργανο που απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών των 19 χωρών μελών της ευρωζώνης και εστιάζει στον στενό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών.

Ο 48χρονος Ντόνοχιου, ο οποίος είναι επικεφαλής του Eurogroup από τις 13 Ιουλίου του 2020, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επικύρωση της επανεκλογής του, ο Ντόνοχιου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης χαρακτηρίζοντας «μεγάλη τιμή» την προεδρία του Eurogroup. «Υπήρξα και θα συνεχίσω να είμαι έντιμος μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις μας, διασφαλίζοντας ότι όλες οι θέσεις και οι απόψεις λαμβάνονται υπόψη», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Από το φθινόπωρο του 2021, το Eurogroup βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, τόσο στην αξιολόγηση όσο και στην ανάλυση των επιδράσεων των υψηλότερων τιμών ενέργειας και του πληθωρισμού στην οικονομία της Ευρωζώνης. Τώρα που επανεξελέγην, πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι να ενισχύσω αυτόν τον συντονισμό».

Φώτο: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurogroup για Ελλάδα: Ιστορική στιγμή εκπλήρωσης όλων των στόχων, εκταμίευση «δόσεων» 6 δισ. - Νέες συστάσεις με ορόσημο την επόμενη Άνοιξη

Eurogroup: Πρόταση για πλαφόν κατανάλωσης στην επιδότηση λογαριασμών ρεύματος