Η Ιαπωνία επέβαλε πλαφόν στο ρωσικό αργό πετρέλαιο - Νέο πακέτο κυρώσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ιαπωνία επέβαλε πλαφόν στο ρωσικό αργό πετρέλαιο - Νέο πακέτο κυρώσεων
Η Ιαπωνία επέβαλε από σήμερα ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό αργό πετρέλαιο, εξαιρώντας ωστόσο αυτό που εισάγεται από τις εγκαταστάσεις Σαχαλίν-2, αναφέρει η ιαπωνική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Στην επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό αργό πετρέλαιο προχώρησε σήμερα η Ιαπωνία, εξαιρώντας ωστόσο αυτό που εισάγεται από τις εγκαταστάσεις Σαχαλίν-2, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση αυτή έπεται συμφωνίας της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στον κόσμο και της Αυστραλίας την Παρασκευή να τεθεί πλαφόν στο ρωσικό αργό στα 60 δολάρια το βαρέλι, στην πιο πρόσφατη κίνηση που γίνεται για την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Η εξαίρεση του αργού από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις Σαχαλίν-2 στην ρωσική Άπω Ανατολή, στις οποίες ιαπωνικοί ενεργειακοί φορείς διακρατούν μετοχές μετά την αποχώρηση της Shell, αποφασίστηκε «υπό το πρίσμα της ενεργειακής ασφάλειας της Ιαπωνίας», διευκρινίζει η ιαπωνική κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Περαιτέρω μέτρα στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα, τα οποία έχει οριστεί ότι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στις 5 Φεβρουαρίου του 2023, θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, καταλήγει η ιαπωνική κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο και το όριο τιμής

Πετρέλαιο: Σε εγρήγορση αγορά και παραγωγοί λόγω των κυρώσεων