ADP: Κάτω των εκτιμήσεων οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Αντίκτυπος από τα επιτόκια της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ADP: Κάτω των εκτιμήσεων οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Αντίκτυπος από τα επιτόκια της Fed
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης στις θέσεις εργασίας από τον Ιανουάριο του 2021.

Σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανήλθαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση της ADP, δείχνοντας πως η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχει αρχίσει να επηρεάσει την αμερικανική αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την ADP, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα διαμορφώθηκαν σε 127.000 έναντι 239.000 τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 200.000 θέσεις.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης στις θέσεις εργασίας από τον Ιανουάριο του 2021.

Οι μισθοί των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 7,6% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 7,7% που εμφάνισαν τον Οκτώβριο.

Στη σχετική έκθεση της ADP, σημειώνεται πως «τα στοιχεία δείχνουν πως η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed έχει αντίκτυπο στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Υπενθυμίζεται πως η Fed αυξάνει από τον Μάρτιο τα βασικά επιτόκια της με στόχο την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία. Με βάση τα σημερινά στοιχεία, το υψηλότερο κόστους δανεισμού που «συνοδεύει» την τρέχουσα πολιτική της Fed φαίνεται πως επηρεάζει τις προσλήψεις των Αμερικανών εργοδοτών.

Η προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

O Έλον Μασκ λέει ότι η Fed πρέπει να μειώσει τα επιτόκια αμέσως

gazzetta
gazzetta reader insider insider