Δεκατρία βραβεία για ελληνικά τυριά στα κορυφαία World Cheese Awards

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεκατρία βραβεία για ελληνικά τυριά στα κορυφαία World Cheese Awards
Καλύτερο Ελληνικό τυρί αναδείχθηκε το Κατσικίσιο Τυρί Μενοίκιο, ένα τυροκομείο από την Προσότσιανη Δράμας.

Τρία χρυσά, 7 ασημένια και 3 χάλκινα βραβεία, κέρδισαν τα ελληνικά τυριά στον Διεθνή διαγωνισμό World Cheese Awards 2022 που διεξήχθει στις 3 Νοεμβρίου στο Cardiff της Ουαλλίας και συμμετείχαν συνολικά 4.400 τυριά από όλο τον κόσμο. Οι κριτές προέρχονταν από σχδόν 40 χώρες και κάλυψαν όλους τους σχετικούς επαγγελματικούς κλάδους: τεχνικούς, εμπόρους, καταναλωτές και δημοσιογράφους γεύσης.

Δουλεύοντας οι κριτές σε ομάδες των τριών ατόμων, βαθμολογούσαν τα σχετικά τυριά από τγα οποία ξεχώρισαν ένα η κάθε ομάδα. Αυτά, προωθήθηκαν στον τελικό γύρο, όπου διαθνώς ανεγνωρισμένοι κριτές, διάλεξαν τα καλύτερα ενώπιον του παρόντος κοινού αλλά και σε ζωντανή σύνδεση με κάθε ενδιαφερόμενο.

Πρώτο των πρώτων, ανεδείχθει το Ελβετικό τυρί “Le Gruyere surchoix AOP” ένα ώριμο αγελαδινό τυρί.

Καλύτερο Ελληνικό τυρί αναδείχθηκε το Κατσικίσιο Τυρί Μενοίκιο, ένα τυροκομείο από την Προσότσιανη Δράμας, με καθετοποιημένη παραγωγή από τις ζωοτροφές μέχρι το τελικό προιόν. Να σημειωθεί οτι το ίδιο τυροκομείο είχε πέρισι βραβευθεί για την Βιολογική του Φέτα.

Τα άλλα δύο Χρυσά βραβεία απέσπασαν: το Βιολογικό Ανεβατό ΠΟΠ Κουρέλλας, μια μεσαίου μεγέθους βιομηχανία που δραστηριοποιείται στη Δυτική Μακεδονία με έδρα τα Γρεβενά και κατόρθωσε με το συγκεκριμένο προιόν να βάλει στον παγκόσμιο τυροκομικό χάρτη την περιοχή. Και τέλος η Βαρελίσια Φέτα του τυροκομείου Αρβανίτη, ένα τυροκομείο στις παρυφές της Θεσσαλονίκης με 40/χρονη πορεία στο χώρο.

Ασημένια βραβεία δόθηκαν για το Βιολογικό Τυρί Greek family Farm ενός σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγικού τυροκομείο από τον Αλμυρό Μαγνησίας, η Γραβιέρα του τυροκομείου τρίτης γενιάς Πετρόπουλου από την Μεσσηνία, η Φέτα ΠΟΠ Δουκίδη ενός αναγνωρισμένου τυροκομείου από την ακριτική Κομοτηνή, το Ηπειρος Σαγανάκι Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ της γνωστής Βιομηχανίας OPTIMA ΑΕ, το Μανούρι ΠΟΠ της Ormos Foods, μιας εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας που εξειδικεύεται στη διανομή Ελληνικών προιόντων και το Signature Tastes Greek feta Cheese, προιον της εταιρείας Musgrave Retail Partners μια διανεμητικής Ιρλανδικής εταιρείας.

Χάλκινα βραβεία τέλος δόθηκαν στο Κατσικίσιο Τυρί Δουκίδη Κομοτηνής, Feta Griego PDO Lactalis Forlasa S.L.U και η Κρητική γραβιέρα της Ormos foods.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider