Ιταλία: Τα μερίσματα των εταιριών προς αποκλεισμό από την νέα κρατική ενίσχυση για την ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Τα μερίσματα των εταιριών προς αποκλεισμό από την νέα κρατική ενίσχυση για την ενέργεια
Η κυβέρνηση της Μελόνι αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για ένα συνολικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών της χώρας, ύψους 9 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία είναι πιθανό να εξαιρέσει τις επιχειρήσεις που δίνουν μέρισμα ή προχωρούν σε επαναγορές μετοχών από το νέο πακέτο κρατικής ενίσχυσης για την ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η κυβέρνηση της Μελόνι συζητά ένα νέα πακέτο μέτρων στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, με το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να «σπάσουν» τα ενεργειακά τους έξοδα σε μια χρονική περίοδο έως και δύο ετών. Σύμφωνα με το σχέδιο της Ρώμης, οι πάροχοι ενέργειας θα λαμβάνουν εγγυήσεις για τα «ανοίγματα» των λογαριασμών της τάξης του 90% από την κρατική ενεργιακή SACE.

Οι επιχειρήσεις που έχουν αποφασίσει να δώσουν αποζημιώσεις για την περίοδο που καλύπτει τον χρονικό διάστημα των 2 ετών δεν θα εντάσσονται στο πρόγραμμα των εγγυήσεων. Σε περίπτωση που το μέρισμα έχει ήδη δοθεί, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απόσχουν από νέες πληρωμές για 12 μήνες.

Εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως το πλάνο είναι προκαταρκτικό και πως μπορεί να υπάρξει ακόμα και οριστική απόσυρση τους.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Μελόνι αναμένεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας να δώσει το πράσινο φως για ένα συνολικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών της χώρας, ύψους 9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

COP27: Η IAEA δεν αναμένει αύξηση της ανακύκλωσης ραδιενεργών αποβλήτων

ΡΑΕ: Έκδοση μηνιαίων αναφορών για τη λειτουργία της Χονδρικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider