Κιούμπαν: Αν χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες, δεν θέλετε να γίνετε πλούσιοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κιούμπαν: Αν χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες, δεν θέλετε να γίνετε πλούσιοι
Μία πρωτότυπη πρόταση από τον ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μαρκ Κιούμπαν, προχώρησε σε μία εκκεντρική δήλωση σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες, σε μία εποχή που οι συναλλαγές με μετρητά έχουν υποχωρήσει αισθητά.

«Αν χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες, δεν θέλετε να γίνετε πλούσιοι», υπογράμμισε ο ζάμπλουτος entrepreneur κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο «The Ramsey Show».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κιούμπαν με τις πιστωτικές κάρτες είναι τα υψηλά επιτόκια. Το μέσο επιτόκιο για μια πιστωτική κάρτα είναι περίπου 16,65%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Fed ενώ σε ορισμένες μπορεί να εκτοξευθούν έως έως και 36%, όπως επισημαίνει το WalletHub.

«Οι πιστωτικές κάρτες δεν είναι φίλοι σας. Οι χρεωστικές κάρτες είναι εντάξει εάν δεν υπάρχουν χρεώσεις», επεσήμανε.

«Αν και μπορείτε να αποφύγετε τους υψηλούς τόκους, εξοφλώντας το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας κάθε μήνα, εντάξει, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς ανθρώπους. Και αν δεν εξοφλήσετε πλήρως το υπόλοιπο, οι τόκοι συνεχίζουν να αυξάνονται» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εναλλακτική λύση στη χρήση πιστωτικής κάρτας, είναι να πάρετε ένα προσωπικό δάνειο, εάν έχετε ένα καλό πιστωτικό σκορ, καθώς αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να λάβετε τα χρήματα που χρειάζεστε με χαμηλότερο επιτόκιο.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί διαφωνούν επίσης με τη στρατηγική του Κιούμπαν, όπως ο Τεντ Ρόσμαν, ανώτερος αναλυτής στο Bankrate.com.

«Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιήσετε ένα προσωπικό δάνειο για να χρηματοδοτήσετε διακοπές ή ένα σκάφος ή κάποια άλλη καθημερινή ή πολυτελή δαπάνη. Αν τα έξοδά σας συνήθως ξεπερνούν το εισόδημά σας, κάτι πρέπει να κάνετε για να μην χρεοκοπήσετε. Πρέπει είτε να βρείτε έναν τρόπο να βγάζετε περισσότερα είτε να ξοδεύετε λιγότερα» υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αιώνια έχθρα της Lamborghini με τη Ferrari μόλις έγινε ταινία - Δείτε το trailer

Πιλ (BoE): Αναγκαία η αύξηση των επιτοκίων - Όχι πάνω από 5,25%

Χάος στην Twitter: Έκλεισαν τα γραφεία - Ξεκινούν οι μαζικές απολύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider