Λαγκάρντ: Περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αν επιμείνουν οι πληθωριστικές πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αν επιμείνουν οι πληθωριστικές πιέσεις
«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι η κάμψη στην οικονομική ανάπτυξη οδηγεί σε σημαντική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού» ανέφερε η κεντρική τραπεζίτρια της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να συσφίξει ακόμα περισσότερο τη νομισματική της πολιτικής εάν ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρουσιάσει νέα άνοδο, δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ομιλία της στην Εσθονία, η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε πως «σε περίπτωση που δούμε πως ο πληθωρισμός γίνεται πιο επίμονος, δεν θα περιμένουμε μέχρι να δούμε τον πλήρη αντίκτυπο των μέτρων μας να υλοποιείται. Θα πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα ώστε να είμαστε πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει στον στόχο που έχουμε θέσει μια έναν ορθό τρόπο» συμπλήρωσε η Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι η ΕΚΤ προχωρά σε αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο να θέσει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη στα επίπεδα του 2%, από το 10% που «αγγίζει» μέχρι σήμερα. Αυτή η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ευρωτράπεζας έχει αυξήσει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη.

Από την πλευρά της, η Λαγκάρντ επανέλαβε στη σημερινή ομιλία της πως «ιστορικά έχουμε δει πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι η κάμψη στην οικονομική ανάπτυξη οδηγεί σε σημαντική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Η ασθενέστερη ανάπτυξη είναι μάλλον απίθανο να μειώσει σημαντικά τον πληθωρισμό» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό σχεδόν 2 ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Οκτώβριο - Ολοταχώς σε ύφεση για τον χειμώνα

Ακριβότερα τα δάνεια και φθηνότερες οι καταθέσεις στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη 

gazzetta
gazzetta reader insider insider