Νέο γύρο απολύσεων ετοιμάζει η Morgan Stanley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο γύρο απολύσεων ετοιμάζει η Morgan Stanley
Στο επίκεντρο των απολύσεων Κίνα και Ιαπωνία.

Η Morgan Stanley αναμένεται να προχωρήσει σε νέες απολύσεις υπαλλήλων της σε παγκόσμια κλίμακα, τη στιγμή που ο πληθωρισμός σαρώνει και η ύφεση κυκλώνει τις οικονομίες.

Σύμφωνα με τρία άτομα με γνώση επί του θέματος που μίλησαν στο Reuters, η τράπεζα έχει συντάξει μια λίστα με τα μέλη του προσωπικού της που θεωρεί ότι «περισσεύουν» και προέρχονται κυρίως από επιχειρήσεις που σχετίζονται με την Κίνα.

Ορισμένες από τις περικοπές θα προκύψουν από ομάδες στις κεφαλαιαγορές του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας, κάτι που θα επηρεάσει τη λειτουργικότητα και της ίδιας της εταιρείας στις χώρες αυτές.

Οι απολύσεις σε Ασία-Ειρηνικό θα είναι μεγαλύτερες από τις ετήσιες περικοπές που προχωρά συνήθως η Τράπεζα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το μέγεθος των ανθρώπων που θα μείνουν χωρίς εργαία.

Πάντως, σε παγκόσμια κλίμακα οι απολύσεις θα γίνουν περίπου την ίδια ώρα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές που επικαλείται το διεθνές μέσο.

Η Morgan Stanley, η οποία διαθέτει 81.567 υπαλλήλους παγκοσμίως στο τέλος του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Τα σχέδια μείωσης του αριθμού προσωπικού της στην Ασία έρχονται καθώς οι αυστηροί περιορισμοί της Κίνας για την COVID-19 επιβαρύνουν την οικονομία της, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά τις κεφαλαιαγορές.

Υπενθυμίζεται πως η τράπεζα κατέγραψε πτώση 30% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς η επιβράδυνση των παγκόσμιων συναλλαγών έπληξε τις δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BoE: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης - Η μεγαλύτερη εδώ και 33 έτη

Για τη χειρότερη κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προειδοποιεί το επενδυτικό fund Elliott Management

ΗΠΑ: Οριακή μείωση στα νέα επιδόματα ανεργίας - Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider