Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Συζητήσεις με mini markets, κρεοπώλες και αρτοποιούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Συζητήσεις με mini markets, κρεοπώλες και αρτοποιούς
«Έχω ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση με διάφορους κλάδους και με mini markets και με κρεοπώλες και με αρτοποιούς και με άλλους κλάδους» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Στο «καλάθι του νοικοκυριού» και τον πληθωρισμό εστίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Το καλάθι έχει φτιαχτεί για εκείνον τον συμπολίτη μας που δεν βγάζει το μήνα του. Σε αυτόν στρεφόμαστε με σεβασμό, με φροντίδα, με ενσυναίσθηση και του λέμε “το κράτος δουλεύει για να βρει λύση στο πρόβλημά σου”» επεσήμανε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως μαζί με τον Γενικό Γραμματέα και την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου, τη ΔΙΜΕΑ, θα επισκεφτεί αύριο όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και θα δει τι καλάθι παρουσίασε η κάθε αλυσίδα.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε αν οι αλυσίδες, οι παραγωγοί και οι βιομηχανίες τροφίμων θα τιμήσουν τη συμφωνία τους και θα κάνουν το παν για να παρουσιάσουν ένα καλάθι με 51 κατηγορίες προιόντων που θα μπορεί ο ευάλωτος συμπολίτης μας να το αγοράζει» τόνισε.

Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως και το «καλάθι» θα δουλέψει όπως το click away καθώς έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ακολουθεί τους νόμους της αγοράς και του ανταγωνισμού.

«Έχω ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση με διάφορους κλάδους και με mini markets και με κρεοπώλες και με αρτοποιούς και με άλλους κλάδους. Να δούμε πώς θα λειτουργήσει το καλάθι αύριο και τις πρώτες μέρες και εδώ είμαστε. Κάνουμε ασταμάτητους ελέγχους στην αγορά. Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα πέφτει ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ανεβαίνει, είναι γιατί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που έχουν μπει δεν έχουν προηγούμενο» εξήγησε.

Εοδικότερα, για τον πληθωρισμό αναγνώρισε πως είναι δυστυχώς πάρα πολύ μεγάλος, πλήττει σοβαρά τα εισοδήματα των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων από εμάς.

«Θέλω να πω στους συμπολίτες μας δυο πράγματα: Πρώτον, κάνουμε πραγματικά ότι μπορούμε για να τον περιορίσουμε και αυτό αποδεικνύεται στους οικονομικούς δείκτες. Δεύτερον, θαύματα έκανε μόνον ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, όχι οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί διαχειρίζονται μόνο την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση κρίνεται από τα αποτελέσματά της. Το ότι βρισκόμαστε πλέον κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του πληθωρισμού σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Ποιοι φορολογούμενοι λαμβάνουν «ραβασάκι» με πρόστιμα

Υποδομές: Πώς η άνοδος του επιτοκιακού κόστους επηρεάζει Δημόσια Έργα, ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις – Τα νέα projects και το χρηματοδοτικό μοντέλο

Ξεκινά σήμερα η απογραφή του ωραρίου εργασίας από όλες τις επιχειρήσεις - Πρόστιμα για τους παραβάτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider