Διοικητής BoE για πληθωρισμό: Αν χρειαστεί θα αυξήσουμε τα επιτόκια για να πετύχουμε τον στόχο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διοικητής BoE για πληθωρισμό: Αν χρειαστεί θα αυξήσουμε τα επιτόκια για να πετύχουμε τον στόχο
Κανένας δισταγμός από την ΒοΕ για αύξηση των επιτοκίων ώστε να καταπολεμηθεί η πληθωριστική λαίλαπα όπως διαμηνύει ο κ. Μπέιλι.

Ο διοικητής της ΒοΕ Άντριου Μπέιλι προειδοποίησε το Σάββατο ότι οι πληθωριστικές πιέσεις ίσως χρειαστούν μια ισχυρότερη αύξηση των επιτοκίων ώστε να υποχωρήσουν και από πλευρά της Τράπεζας της Αγγλίας, δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση.

«Δεν θα διστάσουμε να αυξήσουμε τα επιτόκια για να πετύχουμε τον στόχο για τον πληθωρισμό», υπογράμμισε ο Μπέιλι σε εκδήλωση στο περιθώριο των Συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον σύμφωνα με το Reuters.

«Και, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, εικάζω ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα απαιτήσουν ισχυρότερη απάντηση από ό,τι πιστεύαμε τον Αύγουστο» έσπευσε να συμπληρώσει.

Παράλληλα, επεσήμανε πως πρόγραμμα της έκτακτης αγοράς ομολόγων από τη ΒοΕ που έληξε την Παρασκευή ελήφθη για την αποτροπή μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν σχεδιάστηκε για να αλλάξει το κόστος δανεισμού ενώ είχε «πολύπλοκη νομισματική πολιτική».

Το backstop «δεν αφορούσε την καθοδήγηση των αποδόσεων της αγοράς προς κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο, αλλά μάλλον την αποτροπή από τη δυσλειτουργία της» εξήγησε. Μάλιστα, αναγνώρισε ότι η αγορά ομολόγων έμοιαζε με ποσοτική χαλάρωση -το αντίθετο από την τρέχουσα πολιτική της Τράπεζας για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Για αύξηση των φόρων και κάμψη των κρατικών δαπανών μιλά ο νέος ΥΠΟΙΚ

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, μίλησε για αύξηση της φορολογίας στη χώρα, μια μέρα μετά από τον διορισμό στη θέση του ΥΠΟΙΚ από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

Σε συνέντευξη του στο Sky News, ο Χαντ υπογράμμισε πως «έχουμε ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις να πάρουμε. Οι δαπάνες δεν θα αυξηθούν με τον ίδιο βαθμό που οι πολίτες θα ήθελαν από την κυβέρνηση. Και ορισμένοι φόροι δεν θα μειωθούν όσο γρήγορα θα ήθελαν οι πολίτες, ενώ άλλοι φόροι θα αυξηθούν, Επομένως, θα είναι δύσκολο» ανέφερε ο Χαντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H BMW μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων Mini από τη Βρετανία στην Κίνα

Sky News: Η Βρετανία σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για προμήθειες LNG

Νάγκελ: Αρκετές αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ - Να μην εγκαταλειφθεί η μάχη για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider